Afgelopen zaterdag hebben Bert en Beatrijs hun kavel ingewijd. Het verkrijgen van de kavel had nogal wat voeten in aarde gehad, ook omdat er een stuk weg moest worden geregeld, zodat ze bij hun kavel konden komen.

Volgens de wijktraditie in de Frederik van Eedenweg, hebben de buren een vlag geplant op de kavel.

Zodra de grond beschikbaar was heeft Bert door Gertjan Bon de weg laten aanleggen, dus er is nu al een aardige slinger door de wijk te zien. Je hebt wel een panorama foto nodig om het erop te krijgen.

VlagBulderpanoramaHet was zaterdag heel zacht weer, en af en toe zelfs een zonnetje. De wijkbankjes die met burendag gemaakt zijn, deden goede dienst samen met de schraagtafel die Bert geimproviseerd had.

FeestjeBulder072FeestjeBulder073

Bert en Beatrijs willen op hun kavel een stukje stenentuin maken, en aan dat idee hebben ze een ritueel verbonden. Iedereen mag een steen gooien. De grootste kei dient als werpplaat, en iedereen, van klein naar groot mag zijn steentje bijdragen. Dat wordt kracht bijgezet met een bord waar behalve het huisnummer ook de tekst Saxa Loquuntur op staat. Zoals Bert toelicht: "de stenen zullen het vertellen"

FeestjeBulder077FeestjeBulder082

 

FeestjeBulder090FeestjeBulder097

 

FeestjeBulder082FeestjeBulder110

FeestjeBulder129Wij hebben vorig jaar een flinke kei gevonden op onze kavel, dus dat is een echte authentieke archeologische vondst uit de Frederik van Eedenweg :-). Die doneren we graag aan de stenentuin van Bert en Beatrijs. 

 Bert heeft ook aan alle aanwezigen een demonstratie gegeven hoe het huis in elkaar komt te zitten.FeestjeBulder118

FeestjeBulder123

 Met het zonnetje door de wolken wordt het tot het eind van de middag een sfeervolle samenkomst. Het wordt langzaamaan een echte wijk!FeestjeBulder126

 

primi sui motori con e-max.it