Nu eens een blogje van iets anders dan de bouw van onze woningen.Vandaag ben ik ontsnapt uit de bouw voor een workshop zingen met Bob Chilcott.
Het is sowieso druk met concerten, de laatste weken iedere week een ander project. Vandaag een lekker informele workshop.
Deze voormalige zanger van de fameuze King's Singers is nu een van de meest gevraagde koorcomponisten.
Althans overzee, in Engeland en Amerika. In Nederland dus nog minder bekend, alhoewel veel koren bewerkingen van zijn Carols zullen hebben gezongen.
Hij heeft zeker het koorrepertoire uitgebreid en vernieuwd met geraffineerde koorwerken op de grens tussen klassiek, close harmony, jazz en volksmuziek.
Veel van zijn muziek, zoals Fragments from his Dish zijn behoorlijk veeleisend, maar er zijn ook zeer zingbare stukken bij, zoals de Fabels van Aesopus, waarvan we begin van dit jaar met Amuse Vocale een hebben gezongen op het Flevoland koorfestival.
Paul Snoek heeft Chilcott naar Soest gehaald, waar we in de Petrus en Pauluskerk, waarvoor hulde!

Vandaag stonden alleen Carols op het programma van Chilcott zelf en van John Rutter en enkele anderen.SignatureBobChilcott
's Ochtends is een groep van ruim 30 dirigenten en semi-professionele zangers op de workshop afgekomen, en 's middags zijn we met meer dan 60 mensen. Het doel van zo'n workshop is vooral kennismaken met de muziek en de werkwijze van de dirigent, in dit geval dus ook componist.
Er zijn goede zangers bij en makkelijke lezers, zodat we de muziek al snel kunnen zingen. Heerlijk om weer eens zelf een dagje te zingen. Ik ben wel wat overmoedig geweest om bij de tenoren te gaan zingen, want daarvan waren er te weinig, en dan wordt je als bariton lief aangekeken of je .....
Dus een beetje schor.
Aan het einde van de dag heb ik Bob Chilcott om een 'favour' gevraagd: of hij niet bij wijze van groet aan het koor Amuse Vocale zijn handtekening wilde zetten boven de Fabel van Aesopus die we van hem hebben gezongen. Bij deze:

Het zou fantastisch zijn als we volgend jaar een paar keer muziekworkshops kunnen houden in onze Tuinkamer of in het Amfitheater van het Paradijsvogelbosje. Kleinschaliger dan deze uiteraard. Misschien toch een Oosterwoldkoor?

primi sui motori con e-max.it