Sinds een paar weken hebben ook onze buren Bert en Beatrijs hun kavel, en nu kunnen ze eindelijk beginnen. Ze konden er helaas niet bijzijn bij het slaan van de eerste heipaal, dus hebben we maar een burenverslag gestuurd via WhatsApp met wat foto's.

De heipalen zijn keurig met krijt gestreept om bij het slaan te kunnen kalenderen, zodat je precies weet hoe stevig de paal in de grond zit.

BulderBouwt84615982

 

 

 

 

 

 

BulderBouwt85251069

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BulderBouwt93502945 HDR

Het was de afgelopen dagen niet echt weer om buiten aan de slag te gaan. De grond is zo verzadigd met water, dat ook de pas aangelegde weg slap wordt. De gigantische heimachine heeft dan ook flinke sporen achtergelaten.

BulderBouwt93637994Als ik op mijn eigen dak aan het werk ben, kan ik mooi zien hoe de heipalen gebracht worden, en hoe bij het oogsten van de bieten de grond zo is aangereden, dat alle water op de akker blijft staan.

BulderBouwt885

 

Vandaag kon na het heien de grond worden weggegraven om de BulderBouwt881lokatie bouwrijp te maken. Gertjan Bon graaft, en de medewerker van Waninge Bouw mag in de regen het graafpeil in de gaten houden. De kanaalplaten liggen al klaar om de vloer te leggen, zodra de fundering gereed is.

Bij de andere buren Albert en Janneke en Marjon en Bertel zijn ze op beide huizen dakpannen aan het leggen. Gelukkig zijn de daken met folie al BulderBouwt830waterdicht gemaakt. Maar het vraagt wel geduld om tussen de buien door te werken, en met natte jassen op een nat dak te werken. Petje af. (of eigenlijk capuchon op)

BulderBouwt859BulderBouwt860Aan het einde van de middag komt toch plotseling nog de zon door. Bijna te laat om nog in het zonnetje te werken, maar toch even hartverwarmend.

En als de zon zo laag staat, kan je mooi zien hoe ver de zon in onze tuinkamer schijnt. Zelfs de onderkant van het dak wordt beschenen!BulderBouwt826

 

 

 

 

 

 

primi sui motori con e-max.it