BarstRuit 114951

Reparatie was wel een thema deze week bij ons. Na het gedoe met de kortsluiting, kregen we gisteren een nieuwe ruit in de schuifpui van de kleine woning.

Half november ontdekten we plotseling een barst in de ruit. Geen idee hoe die gekomen is. Er zal spanning in gezeten hebben. Maar je verwacht dat niet van een gelaagd glas ruit. Gelukkig konden we hiervoor de glasverzekering inschakelen. Die regelt de glaszetter om het glas in te meten, en ook een kraan om het glas te plaatsen. Dat ken ik ondertussen ook van de eerdere keren dat het glas is geplaatst, maar het blijft een spectaculair gezicht wanneer zo'n grote ruit hangt aan een zuignap. De vorige keer heeft de kraan het glas helemaal in het kozijn gemanoeuvreerd. RuitVervangen7255Nu kozen deze stoere boys om het glas met z'n tweeën uit het kozijn te tillen, en daarna wel met de kraan verder te vervoeren. Maar ze klaagden wel een beetje dat het erg zwaar was.....

RuitVervangen7247Het was eigenlijk met een goed uurtje gepiept. Gelukkig was het een oostenwind en een waterig zonnetje, dus we zijn niet bevroren.

RuitVervangen7249

  RuitVervangen7262

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RuitVervangen7264

RuitVervangen7265

RuitVervangen7267

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 RuitVervangen7272

Hopelijk zijn we nu weer even klaar met repareren...

primi sui motori con e-max.it