Schelpenpad7302Een klein stukje droom zijn we aan het realiseren. In de eerste maanden dat we onze kavel gingen ontwikkelen in 2016, hebben we publieke wandelpaden aangelegd, met zand, worteldoek en een laagje puingranulaat. Daarmee hebben we het pad verhard, hetgeen toendertijd geen overbodige luxe was, omdat de kale klei glibberde aan alle kanten. Bovendien geven de paden mooi structuur aan je kavel en omringende beplanting. Maar ja, een pad van puingranulaat is misschien wel praktisch en relatief goedkoop, maar mooi is anders.

Schelpenpad7328

Geïnspireerd door menig bezoek van de Waddeneilanden hebben we het plan opgevat om schelpenpaden aan te leggen. En het heeft even geduurd, maar afgelopen week hebben we vijf kuub schelpen in bigbags laten bezorgen. De bezorger zou ergens komen tussen 7 en 12. Klokslag 7 in de ochtend dus werd ik uit bed gebeld. Maar voor schelpen kom je je bed uit toch?

Schelpenpad7329De Bigbags heb ik zo dicht mogelijk bij de entree van de drie hoofdpaden laten neerzetten met de kooiaap. En nu dus iedere dag een kleine kuub verwerken met de schep en kruiwagen en gelijk harken.Vaak in het half donker in deze korte dagen.

Schelpenpad7306

Schelpenpad9 124109

Het effect is direct zichtbaar. En hoorbaar! heerlijk om de schelpen onder je voeten te horen knerpen!

Schelpenpad8 160722

Schelpenpad9 124211

 

 

 

Schelpenpad7346

Ik heb nog anderhalve kuub en nog een metertje of zestig te gaan (de verst afgelegen :-)), maar het resultaat is veelbelovend. Hopelijk blijft het ook een beetje zichtbaar, en raakt het komend voorjaar niet snel overgroeid.

 

primi sui motori con e-max.it