rozenbottellikeurIn de loop van het jaar verwerk je de resultaten uit de tuin. Een van de vruchten waar ik nog nooit mee had gewerkt, zijn rozenbottels. Maar eens moet de eerste keer zijn. Dus in september trok ik met mijn emmertje de tuin in. Wij hebben veel rozen staan. Vooral inheemse rozen. Viltrozen, Egelantier, heggenroos, beklierde heggenroos. We hebben ze vooral als heggen. De rozen zijn van die mooie eenvoudige (enkelvoudige) bloemen. De grote van de rozenbottels verschilt erg. Dit jaar heb ik er likeur van gemaakt met inmaakbrandewijn. De rozenbottels moeten er zo'n 3 maanden in staan. Daarna werk ik het door de passeerzeef. Daar blijven de pitjes achter. En dan heb je daana een drankje dat erg aan de Roosvicee doet denken. Dat zijn natuurlijk ook rozenbottels. Lekker. Ik doe het in mooie flesjes. En als ik niet zelf geniet is het leuk als kadootje.

Voor presentjes heb ik bij de kringloopwinkel mooie borrelglaasjes gescored. Bijgaand kado was voor een kerstjarige.... Om warm te blijven!

Proost!

primi sui motori con e-max.it