headboard 20181223 195841Het bijhouden van een blog leidt tot allerlei intieme ontboezemingen. Zelfs die uit de slaapkamer....

Onze slaapkamer is ook overdag een plek om ons terug te kunnen trekken. Daarom willen we het bed zo maken dat je er ook lekker kunt zitten met een bed. Daarom ben ik aan het begin van de kerstvakantie begonnen met het maken van een leren headboard. 

Op marktplaats heb ik in Huizen zo'n 10 zakken leerresten in alle kleuren van de regenboog gekocht. Het zijn best forse stukken. Dus ik kan er inderdaad een headboard van maken.

Ik begin met het knippen van de delen en aan elkaar naaien. Mijn naaimachine trekt het maar net (of net niet meer), dus het gevloek mijnerzijds zal ik jullie besparen, maar dat is er wel geweest. Het is net als bij de grote klussen in het bouwen van een huis: if anything can go wrong, it will go wrong...

headboard 20190104 WA0005Toch word ik ook vrolijk van de gekleurde lappen. Dus ik zet door. Gisteren hebben we mooi schuimrubber gescoord zodat ik de bolling van het headboard goed vorm kan geven.

Dus ik lijm de lagen voorzichtig op elkaar en trek het leer lekker strak.

headboard 20190104 WA0006En ineens gaat het dan toch vlot. Marien biedt aan om het headboard alvast op te hangen, terwijl ik kook. Een fijn aanbod. We bedenken even of we bij het inhangen van de haken geen waterleidingen of electriciteit raken. En dan krijg ik in de keuken ineens een appje... Ze hangen.

headboard 20190104 WA0004

En dan moet het natuurlijk even uitgeprobeerd worden..... Nou, heel tevreden dus (hoewel... ik wil nu wel nieuwe dekbedhoezen.... die net zo vrolijk zijn ;-)

headboard 7545headboard 7547En ik wens u vanaf deze plek: een hele goede nachtrust!

Excuses als u een spannender blog had verwacht.....

primi sui motori con e-max.it