IMG 20190106 162004Vandaag een klus uitgevoerd, die je misschien nauwelijks ziet, maar die toch bij de afwerking hoort. De goot en boeidelen van de grote woning hebben we bekleed met Cortenstaal. Maar aan de onderkant van de goot en boeidelen zat nog geen Cortenstaal. En langs de oostgevel ontbrak ook nog een grote plaat van drie vierkante meter. Dat hadden we al die tijd al klaar liggen in de tuin. Maar als je veel klussen hebt, en de meeste klussen in je eentje doet, dan is dat Cortenstaal van drie meter lang niet hanteerbaar. Dus blijft de klus liggen. En je ligt er ook niet wakker van dat die klus nog wacht. Hoewel je af en toe struikelt over die platen in de tuin.

Vandaag hebben we de stoute schoenen toch maar aangetrokken. En dan moeten we ook nog wat inventiviteit bedenken, want de Cortenstaalplaten zijn flink zwaar, en buigen toch krommer dan een banaan. Dat valt zelfs met z'n tweeën nog niet mee. Dus gebruikten we een restplaat multiplex om de plaat tegen de goot te klemmen, zodat je nog een beetje kunt passen en meten om de plaat op z'n plaats te krijgen. Van tevoren hebben we gaten in de plaat geboord, zodat het met schroeven tegen de houten goot kan worden geschroefd. Als de plaat eenmaal op de goede plek is gesteld, is dat schroeven dan een eitje.

Cortenstaal 132418Cortenstaal 132407Maar we hebben een scheef huis, dus hoe verder we naar de westkant komen, hoe hoger de plaat moet. De laatste hebben we met kunst en vliegwerk en krukjes en een trap op z'n plek gekregen. Op de foto's kan je nog wel zien dat de witte goot vervangen wordt door het bruingrijs van het Cortenstaal. Linksonder is de hele goot dus met staal bekleed. Voor de oplettende lezertjes :-).

Cortenstaal 144123Aan de Oostgevel bekleden we de isolatie en EPDM-folie met een plaat Cortenstaal van een meter hoog. De kunst is daarbij vooral om de plaat goed op z'n plaats te krijgen langs de aardwal en tegen de ruit en het boeideel. Daarvoor maken we gebruik van een constructie met houten paaltjes die we met Teerlook

Cortenstaal 165006

beschermen tegen weer en wind. (hopen we).

Tegen de schemering hadden we zelfs nog tijd om onder de boeidelen aan de oostgevel platen te schroeven. Er zijn er nog een paar te gaan, maar dat is al weer een klusje afgestreept.

 

 

 

 

 

 

primi sui motori con e-max.it