Wilgenknotten0000Vandaag hebben we met een een groep van zeven vrijwilligers en twee kinderen wilgen geknot. Er is veel belangstelling voor de grote staken die van de wilgen afkomen als ze geknot worden. Die kunnen weer in de grond gezet worden, en grote kans dat er weer een volwaardige boom uitgroeit. Een mooie manier om de kavel in het eerste groeiseizoen een boost te geven. We moesten soms tussen de regendruppels door werken, maar dan was een mooie gelegenheid voor koffie en koek.

Wilgenknotten72Hoewel wilgenknotten traditioneel noeste arbeid is, zijn we blij met onze accu-zagen die veel gemakkelijker en sneller werken dan de handzagen.

Alle takken langs de singel moesten eerst naar de oprit gesleept om daar van alle kleine takjes te worden gestript.

Op de oprit en parkeerplaats ontstaat al gauw een enorme stapel Wilgenknotten76wilgen.

Wilgenknotten71

We maken een taakverdeling tussen zagers, slepers en een paar knippers, die de staken geschikt maken voor hergebruik.

Wilgenknotten77

Aan het eind van de ochtend worden de staken ingeladen. Annelies en Cindy hoeven niet ver, omdat ze in dezelfde wijk hun wilgen kunnen planten. De andere wilgen gaan verderop naar de Paradijsvogelweg en bij Mara en Pim worden de takken tijdelijk in de sloot gestalt totdat de kavel beschikbaar is. Bij iedere initiatiefnemer verandert de auto toch langzaam in een bouw- en landbouwvoertuig :-)

Wilgenknotten0003Tim en Lian leveren ook hun bijdrage door een houtstronk te bewerken. O zo trots als het lukt en als je de stronken nog mee naar huis mag nemen ook!

Wilgenknotten79

Wilgenknotten82

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WilgenMara

Wilgenknotten87

 

 

 

 

 

 

Wilgenknotten81uitsnede

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was weer gezellig; superleuk om dat met een groep samen te doen. We hebben nog een paar dagen te gaan. Maar het wordt steeds lichter in Paradijsvogelbosje. Fantastisch, dat wilgen zo grandioos groeien, en dat je ze toch zo goed in toom kunt houden door ze te knotten.

primi sui motori con e-max.it