PanoramaSBB7

Afgelopen donderdagmiddag werd ik gebeld door Johan, de boswachter van Staatsbosbeheer. Hij had wel plantgoed voor ons om in de bosrand en in de bosstrook te planten. We overleggen al jaren met SBB over gezamenlijk beheer van de Bosstrook. En omdat de Essen langs onze bosrand vrijwel allemaal ziek zijn moeten er nieuwe bomen bij worden geplant, zodat gezonde bomen de zieke bomen kunnen vervangen.

Maar het is al aan het einde van het plantseizoen, dus heb ik aangedrongen om al vrijdagochtend bomen op te halen. Dus eerst naar de opslag achter de Kemphaan waar het plantgoed ligt opgekuild. Afgesproken dat we van alle soorten een bosje DSC 0290uitsnedemeenemen: Els, Walnoot, Winterlinde, Berk, Beuk, Kardinaalsmuts, Krenteboompje, Haagbeuk, Eik, Rode Kornoelje, Veldesdoorn, Amberboom, Zilveresdoorn, Gelderse Roos, Hondsroos, Sleedoorn, Lijsterbes, Meidoorn, en twee hele grote Italiaanse Populieren van een meter of vier hoog. Ruim 500 stuks! Een aanhangwagen vol.DSC 0291

Omdat het zo kort dag was, had ik donderdag al in onze wijk en aan de John Lockeweg laten weten dat we vrijdagmiddag, zaterdag en zondag willen planten. Dus dat was wel een beetje een overval voor de meeste buren. Vrijdagmiddag hebben we de eerste 75 boompjes en struiken in het bos geplant samen met Beatrijs. Dat gaat met een kruiwagen met twee gieters en 25 stuks plantgoed tegelijk. Op zoek naar open plekjes in het bos. Wel, die zijn er genoeg.SBB31 172449

De laatste storm heeft ook nog weer een aantal zieke essen geveld. Een paar liggen dwars over het wandelpad aan de bosrand. Andere liggen schots en scheef in het bos. Wel een beetje een desolaat aanzicht, maar juist des te beter dat we er nieuwe boompjes tussen kunnen planten.

SBB29 161948Beatrijs

SBB29 150418

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC 0298

DSC 0295

Zaterdag kwam Jan Kees, en hebben we eerst Walnoten, een paar flinke Lijsterbessen en de twee grote Populieren geplant. Die walnoten hebben nog wel een jaar of acht nodig om uit te groeien en noten te dragen. Maar die Populieren kan je makkelijk zien vanaf de Paradijsvogelweg.

 

DSC 0300 uitsnede

's Middags kwam ook Laurette met dochter Meredith helpen, dus hebben we zo'n 150 DSC 0305stuks bloeiende struiken ingeladen en met de auto naar de John Lockeweg gebracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC 0308 uitsnede

 

 

DSC 0306Daar hebben we struiken geplant tussen de dubbele rij Lindebomen. Dus iedere keer een struik midden tussen twee Lindes. Dat hadden we van tevoren ook zo DSC 0314afgesproken met SBB. De jonge Meredith wil graag helpen, dus ze mag sjouwen met struiken. En als er dan nog een pad en kikkers gevonden worden is de dag helemaal geslaagd.

DSC 0315

 

DSC 0317 uitsnedeZondag hebben we eerst in de keuken gewerkt, en 's middags zijn we opnieuw gaan planten.

SBB31 152332Nu werkten Edith, Sietse, Janny en Bert mee. En bij de John Lockeweg hebben Johan, Martha en Jan Kees al het plantgoed in de grond gekregen.SBB31 164822 Bert

SBB31 170512Terwijl de paddestoelen in het bos groeien en de oude boomstronken verteren kunnen de jonge boompjes van het licht in de open plekken gebruik maken. Missie geslaagd!! Met veel dank aan iedereen, ook aan Johan van Staatsbosbeheer natuurlijk. Het plantgoed heeft een goede bestemming SBB31 170636gekregen. Met dit prachtige weer was het vooral ook heerlijk om buiten aan de slag te gaan. Dus we eindigen het weekend 's avonds rozig op de bank.

SBB31 162812

 

 

 

primi sui motori con e-max.it