DSC 0707Een week of wat geleden plaatste ik bijgaande foto op facebook met de tekst: Liefde is: dat ie meedoet als jij een gek project bedenkt.   

En ja, wat wordt een hoop van dit soort plankjes dan... 

Nou het begon vorige week donderdag toen we samen het begin van het weekend vierden bij de voorstelling ROBOT van Vis à vis bij het Almeerderstrand. Eén van de beste voorstellingen van Vis à vis door de tijd. Goed te begrijpen, maar ook een en ander om over na te denken. Kortom: zie je nog kans om te gaan: GAAN!

Maar ook: dit buitentheater vindt plaats in een mooie omgeving. Lekker alternatief. Ontworpen door Makers! Op een bepaalde manier lijkt het dus op Oosterwold! Ik werd terplekke verliefd op de bewegwijzering. En ja, als je zelf je huis bouwt is er ook altijd resthout. Dus samen tekenden we de vorm van bordjes en zaagden en schuurden die... 

DSC 0710

En daarna begon het grote schilderen!

De lol van bordjes is dat ze allemaal verschillend zijn. Dan moeten de bordjes ook veel verschillende kleuren hebben. 

DSC 0745

En dat levert stapeltjes in verschillende kleuren en vormen op. DSC 0746

 

 

 

 

 

 

DSC 0753Zwarte, blauwe, rode, maar ook groene en steenrode. En soms gaat er met het opdrogen zo iets mis (komt er water op) dat er mooie patronen ontstaan. Die poetsen we natuurlijk niet weg. En dan begint het geconcentreerde schilderen. En dat vind ik heel leuk. Enerzijds omdat het een precisie klusje is, maar anderzijds omdat je je ook kunt laten gaan in het maken van mooie en creatieve letters. Daar ben ik deze week best een aantal avondjes heel leuk mee zoet geweest. DSC 0748

 

 

 

 

 

.

En als er dan eenmaal bordjes klaar zijn, dan moeten ze ook gefotografeerd: 

DSC 0759

DSC 0761Dat het schilderen een concentratieklus is, blijkt wel uit de fout die ik op de rechterrfoto maakte. Ik was een beetje vol van de alternatieve gele verf die ik terugvond, denk ik, toen ik het bordje Singel probeerde te schilderen. Gelukkig was de verf nog nat van deze fout, dus kon ik het prima herstellen.

Als ze allemaal op de palen geschroefd zijn, lak ik ze nog een keer om te voorkomen dat de letters te makkelijk beschadigen. En dan loop ik nog een rondje met het fototoestel:

DSC 0819

DSC 0823

 

 

 

DSC 0820DSC 0822 DSC 0841 DSC 0842 IMG 20190704 WA0002 DSC 0826DSC 0824 IMG 20190704 WA0005

primi sui motori con e-max.it