BuitenVerlichting 3018 1Nu de wintertijd is ingegaan wordt het wel tijd om de buitenverlichting bij onze grote woning te regelen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben aan de zuidzijde een overstek waar we een ledsnoer onder willen hangen. We hebben daarvoor twee waterdichte snoeren gekocht, die beide vanuit een schakelaar bij de voordeur kunnen worden bediend. Maar dan moeten we wel stroom vanuit binnen naar buiten brengen. Er zit nog een ruimte tussen de industriele dakplaten en de onderkant van het gootstuk. Met hulp van een ijzerdraadje heb ik de weg gehengeld naar een gat onderin het gootstuk. Daar konden de twee stekkertjes van de snoeren doorheen.

BuitenVerlichting 3012 1

Bij het snoer kan je plastic clipjes kopen, die je met twee schroefjes in het gootstuk schroeft. Maar omdat onze goot bedekt is met Cortenstaal, moet ik wel alle clipjes voorboren. Dat levert aardig lamme handjes op kan ik je verzekeren, boven je macht werken, en 150 gaatjes boren.

BuitenVerlichting 2988 1

BuitenVerlichting 3008 1

Dit is weer zo'n project dat niet in één keer goed gaat. De gewone voedingsstekker van zo'n LED snoer zit met een apart stekkertje verbonden met het LED-snoer. Toen ik dat stekkertje loshaalde om het tweede snoer door het dak te voeren, trok ik de hele stekker van het snoer. En

BuitenVerlichting 2999 1

het bleek niet te repareren.

 

Zelfs niet te solderen, omdat de draad helemaal in siliconen gesmolten bleek. Dus maar weer een nieuw snoer besteld. En eigenlijk heb ik toch een te kort snoer. Dus nu brand de verlichting niet helemaal

BuitenVerlichting 3001 1

over de volle vijftien meter van onze gevel. Maar toch: we hebben licht! En dat ziet er in het vroege avondlicht toch beste poetisch uit, is het niet? En het doet niet eens denken aan een kerstboom, waar we stilletjes een beetje bang voor waren.

 

primi sui motori con e-max.it