In Oosterwold doen we heel veel zelf. En het mooiste (en voor ons heel belangrijk!) vinden wij ook het vorm geven aan het landschap. Het landschap dat we via de doorgaande routes (de wegen en de paden in de doorwaadbare zone ook beleefbaar maken voor iedereen die er wil zijn. 

DSC 3257 002En een ander ideaal dat we in Oosterwold willen verwezenlijken is ontmoeten. Vrijdagavond zijn beiden weer gelukt. Een bomvolle zaal (meer dan 60 mensen) en allemaal geinteresseerd in het vormgeven van hun landschap. 

We hebben voor iedereen een kopje koffie en thee klaarstaan. 

Daarna mag ik iedereen welkom heten. Marien heeft een presentatie gemaakt. Die mag hij doen. Trots gebruikt hij daarbij de beamer die we hiervoor hebben aangeschaft. 

Lex laat even op zich wachten. Deze week is duidelijk geworden dat de droge zomers van de afgelopen 2 jaar iets betekenen voor de voorraad planten en bomen die beschikbaar zijn. Dat zijn er namelijk een stuk minder dan andere jaren. Werk aan de winkel dus, en daarvoor werd ik net gebeld toen ie weg wilde rijden... 

Maar goed zo'n latertje levert je dan weer wel een entrance op. Een luid applaus bij het binnenkomen. (Sorry Lex ik moest je even plagen)

DSC 3256 002De overige gasten waren keurig op tijd. Dus we konden om stip acht uur beginnen. De enkeling die toch later kwam... moest staan, want de stoelen waren op ;-)

Ruim 60 mensen waren er in de zaal. De temperatuur steeg daardoor ook snel.

DSC 3259 002En zoals ook andere jaren, bespreken we de procedure van bestellen bij Heg en Landschap. Maar ook: waar moet je rekening mee houden bij het bestellen van plantgoed voor je tuin, maar juist ook voor je doorwaadbare zone. Hoe kun je heggen maken? Hoe slaan planten aan in de Almeerse klei? 

DSC 3265 1uitsnede

Lex vertelt over de doelstelling van Heg en Landschap. Het is een organisatie direct gelieerd aan het cosmetica concern Yves Rocher. Deze organisatie wil de wereld werkelijk groener maken en organiseert daarmee wereldwijd acties om bomen te planten. En van hun actie kunnen mensen profiteren en op die manier hun landschap vorm geven. En landschap vormgeven is echt iets anders dan je stadspostzegeltuin of je volkstuin invullen. 

DSC 3273 002

Aan het eind van de avond schenken we nog een borreltje om even met elkaar na te kunnen spreken.

En dan blijkt hoe belangrijk ook dat moment is. Samen nadenken over hoe je iets kunt doen is heel belangrijk als je zoveel zelf moet doen.

 

 

Ik vind het toch altijd weer bijzonder om mensen op deze manier te ontvangen, op gang te helpen en te bedenken dat we zo bijdragen aan een nog iets groener Oosterwold!

Voor wie meer wil weten over deze actie verwijs ik naar de toelichtingspagina. (onder /landschap op de site)

Panorama 4

primi sui motori con e-max.it