wilgensnoeiennadine 0099Op vrijdag 10 en zondag 12 januari 2019 snoeien we een deel van onze wilgen. Ook halen we er enkele tussenuit (die zagen we helemaal om). Wilgen snoeien is een klus om gezellig samen te doen. Ook op 17 en 19 januari zullen we gaan snoeien. Als er dan nog wilgen over zijn zetten we de activiteit voort op 31 januari en 7 februari.

Wilgenknotten86Wilgen takken, of -staken zijn ook uitstekend geschikt om nieuwe knotwilgen te kweken. Als je ze diep genoeg in de grond zet dan wortelen ze in het voorjaar, en heb je aan het einde van het seizoen al een boom met een kruin van anderhalve meter. Op onze kavel staan verschillende soorten wilgen, en bovendien zijn wilgen twee-huizig, dus mannetjes hebben stuifmeel en vrouwtjes vaak zilveren katjes. Veel variatie en een heerlijke pionier beplanting om je kavel snel te laten begroeien.

Belangstellenden voor wilgenstaken kunnen een aantal meenemen. Uiteraard krijgen mensen die meehelpen met wilgenknotten voorrang.

We beginnen om 10.30 en eindigen rond 13.00 uur. We maken een tussenstop met koffie. IMG 20190105 1516492

We gaan: 

- snoeien en zagen in de wilgen (we laten de 1 jarige takken staan)

- kaal maken van bruikbare wilgentenen

- afvoeren en opruimen van alle takken in de takkenril

Zodat na elke werkbeurt ook ons erf weer netjes is. 

In de regel is het gewoon lekker buiten werken. Iedereen is welkom.

Wij zorgen voor koffie en thee en koek.

wilgensnoeiennadine 0101Wij hebben een en ander aan snoeigereedschap, maar neem zelf liefst tenminste een grote snoeischaar mee. (een met telescoop handvaten). Ook een kleine boom- of takkenzaag is handig. Voor het dikkere werk is een electrische reciprookzaag het handigst. Wij hebben er een, maar meer maakt sneller werk.

Vooraf aanmelden is gewenst. Doe dit via de contact pagina van deze site. Aanmelden is nodig. Bij geen of heel weinig  aanmeldingen gaat een snoeidag niet door. Bij heftige regen gaat het werken niet door. Dat laten we uiteraard weten aan diegene die zich hebben aangemeld. We maken er weer een feestje van!

Voor diegenen die vol spanning wachten op de levering van het plantgoed van Stichting Heg en Landschap: reken op vrijdag 24 januari. Alle bestellingen krijgen bericht per email.

  

 

primi sui motori con e-max.it