Vandaag heeft Gert-Jan Bon met hulp van Kees Limburg op de reusachtige Shovel onze kavelweg, de Frederik van Eedenweg een opknapbeurt gegeven. Dat was best hard nodig, want door alle regenbuien waren er behoorlijk veel kuilen ingekomen, en zinken waar door bouwwerkzaamheden en aanleg van nutsleidingen de weg was opengegooid.

PanoramaJanDuiker1

We hebben met onderhoud van de weg gewacht totdat Jan, Debbie, Marco, Loes en Harry een droom konden realiseren: een duiker onder de weg door, om de beide vijvers met elkaar te verbinden. Eerst zou Jan een bovenmatige duiker ingraven, maar dat bleek met de lopende leidingen niet haalbaar. Nu is het een iets bescheidener buis geworden, wel met een regelbare uitvoer, doordat de bochten aan beide zijden kunnen worden gedraaid. Een mooi projectje voor Erik Brouwer en zijn mannen, onder toeziend oog van opper-meester Jan. Gelukkig hebben ze een goed plekje voor de lunch gevonden.

JanDuiker 7543JanDuiker 7536

PanoramaJanDuiker5

 

IMG 20200929 143337

IMG 20200929 135939

Met de bouwwerkzaamheden is de kavelweg een gebruiksweg geworden. Door het vele gebruik zijn sommige bochten net even verschoven. Dat hebben we al geconstateerd toen het Kadaster eind november vorig jaar de definitieve grenzen kwam inmeten. De landmeter had toen op hoekpunten in de weg grote spijkers met een ring ingeslagen. Met enige moeite konden Jan en ik er nog een groot aantal terugvinden, om de juiste begrenzing van de verharding te bepalen.

JanDuiker 7532OnderhoudWeg 7718

 

 

 

 

 

OnderhoudWeg 7725Op een paar plekken konden we zodoende de ligging van de weg verbeteren. Ook was de weg niet overal de volle 5,5 meter breedt. Een stukje verbreding helpt ook om het fundament van de weg te verbeteren, vooral als we volgend jaar (wanneer we dat besluiten met de Vereniging) de definitieve weg laten aanleggen.

OnderhoudWeg 7719 2

OnderhoudWeg 7723OnderhoudWeg 7727

OnderhoudWeg 7734

Er zijn nog een stuk of 6 grote wagens puin over de weg gereden, en met de Shovel geëgaliseerd. Gert-Jan Bon bracht vervolgens zijn wals in stelling. Deze walst niet alleen, maar trilt tegelijkertijd de weg aan. Een hoop herrie, maar dan heb je ook wat! En het gaat een stuk sneller dan met zo'n trilplaat.

OnderhoudWeg 7731

 

OnderhoudWeg 7735Vanmiddag heb ik nog maar eens een rondje door de wijk gelopen. Het ziet er weer een stuk strakker uit. Geen plassen meer, en weinig losliggende stenen. Genoeg om met vertrouwen de winterperiode in te gaan. Al met al ook een reden om leuke plaatjes te schieten, met al deze mega-apparaten.

OnderhoudWeg 7737OnderhoudWeg 7738Nu moeten er nog een aantal reflectorpaaltjes vervangen worden. De paaltjes liggen al een tijd te wachten op de aflaklaag om hun plek langs de weg in te nemen. Dat wordt een projectje voor de komende weken.OnderhoudWeg 7739

 OnderhoudWeg 7740

 

 

 

 

primi sui motori con e-max.it