ZadenBeurs 9596Gisteren hebben we een bescheiden zadenruilbeurs gehouden voor Oosterwolders. Alie heeft vanuit haar Kruiderij Hof van Eeden een assortiment kruiden meegenomen, en wij hebben zaden van veel inheemse planten in de aanbieding. En het was heel leuk dat de bezoekers zelf ook zaden in de aanbieding hadden. Van een bijzondere Pompoen Gem Quash uit Zuid-Afrika van Loes tot bijzondere soortjes van Daan en Emmy. En zelfs eitjes van de loopeenden van Murk. We waren in totaal met zo'n 14 mensen, aanhang en familie meegeteld.

ZadenBeurs 9609Wat hadden we fantastisch weer! Daar hoopten we al op, dus we schoven buiten een schraagtafel en twee andere tafels aan elkaar tot één lange tafel, waar we de zaden konden uitstallen. Het ZadenBeurs 9602was een beetje op het randje met de wind, maar meestal ging het goed.

We gebruikten de Tuinkamer om koffie en thee te schenken en zaden in kleine zakjes te schenken. Omdat de mensen zich over buiten en binnen verdeelden konden we ook prima Corona-proof werken.

Een paar deelnemers beginnen net met hun tuin-avontuur, en kunnen nu hun beplanting een boost geven met een extra verzameling Oosterwoldse zaden. En wij zijn ook weer een paar bijzondere soortjes rijker. ZadenBeurs 9604Aan het einde

ZadenBeurs 9603

hebben we nog wat plantjes uitgespit die bij ons in het terras groeien of in de paden: Damastbloem, Zwartmoeskervel en Doorwaskervel. Leuk om dat te kunnen uitdelen.Bovenal was het een super gezellige activiteit. Fijn als het weer kan in deze goede weersomstandigheden. Nog fijner als we straks allemaal gevaccineerd zijn en ons niet hoeven te laten dicteren door de voorzorgsmaatregelen. Leuk om naar terug te kijken en naar uit te zien!

ZadenBeurs 9605

 

ZadenBeurs 9599

 

primi sui motori con e-max.it