Bloemjbakken 2385Afgelopen zaterdag hadden we een dubbel feestje. Aan het eind van de middag hebben we de eerste stenen gelegd in de Frederik van Eedenweg. Daarvan hebben we gisteren al een blog gepost. Aan het begin van de middag hebben we met een grote groep bloembakken in elkaar gezet. De acht bloembakken worden gebruikt als snelheidsremmende maatregel op onze kavelweg, door ze zo op te stellen dat auto's bochtjes om de bloembakken moeten maken, en dus niet met volle vaart over de weg gaan scheuren (hopen we). Rob heeft het plan en ontwerp gemaakt. We beginnen met een binnenbak van betonplex. Rob kon een betaalbare partij hergebruikte platen op de kop tikken. Samen met Jan heeft Rob alle stukken voorgezaagd, zodat we ze zaterdag met z'n allen in elkaar kunnen zetten.

Bloembakken 2389Dinsdag komt het douglashout, dat we als omkleding op de bakken zullen aanbrengen. Helaas kon dat er niet op tijd zijn, maar dit was precies een mooie klus voor zaterdagmiddag. De rest komt dus later. Houden we de spannning er nog een beetje in.....

Bloembakken 2391Bloembakken 2387Wat was het heerlijk weer, en wat is het geweldig om weer met de mensen van de buurt samen aan de slag te gaan! Dat zijn we met twee jaar Corona bijna vergeten, maar gelukkig niet verleerd.Bloembakken 2392

Voor de gelegenheid van deze klus hebben we ons ook laten inspireren door de landelijke vrijwilligersactie NL-Doet. Via onze Stichting Paradijsvogelbosje hebben we het plan voor de bloembakken ingediend en zowaar een bijdrage ontvangen om deze buurtactiviteit te ondersteunen. Mooi meegenomen! En we kregen er ook een pakketje met een vlag en vlaggetjesslinger bij. Dat fleurt de boel nog extra op.

Rob en Jan super bedankt voor je voorwerk. En uiteraard alle andere klussers ook bedankt! We kijken uit naar het vervolg. Daaraan zullen we vast ween een nieuwe blog wijden. Een fijn fotoverslag kan niet uitblijven.

Bloembakken 2394

Bloembakken 2401

Bloembakken 2409

Bloembakken 2408

Bloembakken 2414

Bloembakken 2410

 

Bloembakken 2417

PanoramaBloembakken

primi sui motori con e-max.it