Door met het Paradijsvogelbosje te beginnen maken we een start  van een wijk. Maar wat is een wijk zonder buren? Wil je dus ook in Oosterwold komen wonen, wil je buren worden van het Paradijsvogelbosje?

Dat kan!

Omwille van het gesprek met de gebiedsregisseur over de ontsluiting van de wijk (ja, ja in Oosterwold doen we doe het zelf planologie) hebben we een wijk getekend zoals die zich (hopelijk snel) kan ontwikkelen. We zijn daarbij uitgegaan van standaardkavels met een oppervlak tussen de 1400 en 1800 m2. Hierop is een woning mogelijk met een bruto vloeroppervlak van maximaal 170 tot 200 m2. 

We willen natuurlijk jullie fantasie prikkelen en hebben hieronder wat droomvormen voor de kavels en de huizen ingetekend. Wil je het anders dan is er veel mogelijk. Natuurlijk moeten we wel samen nadenken over bijvoorbeeld een optimale ligging van de weg, willen we water tussen de kavels door laten lopen, hoe sluiten wandelpaden aan? Samen dromen maakt het alleen leuker.

Op dit moment (update maart 2016) zijn rondom ons 4 buren bekend. Zij hebben een stip op de kaart geplaatst. Daarmee is onze eerste schets gewijzigd. De volgende kavels zijn nu uit getekend.

 

 stavaza20170213

 

 

 

 

 

 

 

Wat kost dat nou? Bouwen in Oosterwold?

Bouwen in Oosterwold betekent zelf ontwikkelen. Zelf ontwikkelen betekent dat je veel dingen zelf betaalt en organiseert. Bij een willekeurig nieuwbouwproject koop je daarom bouw en woonrijpe grond. Dat betekent dat de gemeente (of de ontwikkelaar) de grond met zand ophoogt, hier alle leidingen (riool, gas, water, licht, kabel etc) in aanlegt EN een weg maakt. In Oosterwold doe je dat zelf of met de andere inwoners van je wijk. Dat betekent dat je deze zaken zelf betaald (maar ook mede bepaald). Daarom kost de grond in Oosterwold minder dan elders. Een vierkante meter grond kost ongeveer €41. (prijspeil april 2016)  Een kavel van 1500 m2, waarop je een huis mag bouwen van ca. 187 m2 (BVO), kost ongeveer €62.000. Tel daarbij grofweg zo'n €30.000 aan extra kosten voor de weg, de leidingen en andere kosten van bouwrijp maken, dan kun je op een bierviltje verder rekenen of dit voor jou een haalbaar alternatief is.

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact met ons of de gebiedsregisseur op.

Inspiratie

Ook Zonne wilde jullie helpen om je fantasie te prikkelen. Zij maakte bij de maquette haar droomhuis! In zo'n prachtig COBRA huis wil je toch naast ons komen wonen?

 

Of deel je binnenkort met ons je droomhuisplan? Laat het ons dan via facebook weten! Of neem contact op met de gebiedsregisseur.

primi sui motori con e-max.it