Door met het Paradijsvogelbosje te beginnen maken we een start  van een wijk. Maar wat is een wijk zonder buren?

20171211 stand van de wijkDaarom hebben we in het najaar van 2014 deze website gestart. Zodat mensen die met ons wijk zouden willen vormen ons zouden kunnen vinden. Wij zijn heel blij dat na een aanvankelijk steeds een klein aantal mensen die om ons heen zwemden, Marjon en Bertel begin 2017 ook hun kavel verwierven. Vanaf dat moment is het snel gegaan, want nu zijn er aan de Frederik van Eedenweg geen kavels meer beschikbaar. Natuuriljk kan je nog wel buren worden door in de velden naast ons of aan de andere kant van het bosje (John Lockeweg) te landen. Dat kan nog steeds!

 

Bij de update in maart 2016 waren rondom ons 4 buren bekend. Bijzonder is dat daarvan nu nog twee over zijn. In november 2016 sluiten een aantal mensen aan en dat krijgt in februari z'n beslag in de kaart. Inmiddels is er nog slechts een laatste kavel vrij. Meer weten klik dan hier.  Toch is het leuk om te zien hoe het zich heeft ontwikkeld

stavaza20170213

  

Wat kost dat nou? Bouwen in Oosterwold?

Bouwen in Oosterwold betekent zelf ontwikkelen. Zelf ontwikkelen betekent dat je veel dingen zelf betaalt en organiseert. Bij een willekeurig nieuwbouwproject koop je daarom bouw en woonrijpe grond. Dat betekent dat de gemeente (of de ontwikkelaar) de grond met zand ophoogt, hier alle leidingen (riool, gas, water, licht, kabel etc) in aanlegt EN een weg maakt. In Oosterwold doe je dat zelf of met de andere inwoners van je wijk. Dat betekent dat je deze zaken zelf betaald (maar ook mede bepaald). Daarom kost de grond in Oosterwold minder dan elders. Een vierkante meter grond kost ongeveer €41. (prijspeil april 2016)  Een kavel van 1500 m2, waarop je een huis mag bouwen van ca. 187 m2 (BVO), kost ongeveer €62.000. Tel daarbij grofweg zo'n €30.000 aan extra kosten voor de weg, de leidingen en andere kosten van bouwrijp maken, dan kun je op een bierviltje verder rekenen of dit voor jou een haalbaar alternatief is. Wil je je verder orrienteren, word dan vooral ook lid van de besloten facebook groep Almere Oosterwold!

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact met ons of de gebiedsregisseur op.

Inspiratie

Ook Zonne wilde jullie helpen om je fantasie te prikkelen. Zij maakte bij de maquette haar droomhuis! In zo'n prachtig COBRA huis wil je toch naast ons komen wonen?

 

Of deel je binnenkort met ons je droomhuisplan? Laat het ons dan via facebook weten! Of neem contact op met de gebiedsregisseur.