HOE KUN JE MEEDOEN?

Voor het bouwen van een (vrijstaand) huis op jouw eigen kavel in Oosterwold neem je contact op met de gebiedsregisseur Oosterwold. Wil je aansluiten op het Paradijsvogelbosje dan kunnen we samen (hopelijk met een aantal andere initiatief-nemers) bespreken hoe onze ideeën en dromen elkaar versterken. Hoe we de praktische zaken kunnen regelen, delen en elkaar helpen in Oosterwold. Wil je een idee hebben van de kavelmogelijkheden kijk dan op: www.paradijsvogelbosje.nl/buren-worden.

 

Wil je (nog) niet bouwen in Oosterwold, maar vind je het wel leuk om aan dit initiatief deel te nemen,  dan ben je ook van harte welkom! Het maken van zo’n natuurlijke ontmoetingsplek is een onderneming waarbij hulp van harte welkom is. Zo moeten we in de eerste fase nadenken over de invulling van het landschap en de woonruimtes. Weet jij alles van planten en dieren, vertel dan hoe het Paradijsvogelbosje een leuke plek blijft voor reeën, boom-kruipers, buizerds en bosrietzangers. Hoe er over een aantal jaren insecten nectar vinden in de bloemenweide en welke imker zijn kasten in het Paradijsvogelbosje zet. Wanneer wij over anderhalf jaar de blokhut bouwen en de contouren van het landschap zich gaan aftekenen, zijn alle handen welkom. Voor iedere boom moet een gat gegraven; paden van zand en schelpen of houtsnippers voorzien. Metsel jij de muurtjes van ons amfitheater, waar je een paar maanden later je debuut maakt? Of help je het nachtverblijf voor het hangbuikzwijntje bouwen?  Of kom je kijken hoe de kikkerdril die je in de paddenpoel plantte uitgroeit tot springende kikkers en huppende padden?

Vanaf begin februari 2016 kunnen we echt van start! Wil je vrijwilliger worden, meld je dan via het contact adres aan. Op 11 en 12 maart aanstaande doen we ook meer met NLdoet. Hiervoor kun je je op de site van NLdoet.nl opgeven.

Voor de andere klussen maken we nog een planning. Heb je je opgegeven dan zullen we je hiervoor uitnodigen.

Langzaam maar zeker groeit dan het land uit tot een rijk gevarieerd en levendig landschap. Steeds meer initiatiefnemers weten het Paradijsvogelbosje te vinden. Om er samen muziek te maken, hun steentje bij te dragen in de tuin, te genieten en deel te nemen in deze groeiende gemeenschap.

 

Laten we met elkaar GEWOON BEGINNEN!    

 

primi sui motori con e-max.it