Wij willen gaan wonen in een kaswoning met een gras- en kruidendak. Het huis gaat daardoor vanuit de noordzijde volledig op in het landschap. Aan de zuid en westzijde biedt het gebouw veel ruimte in de grote kas, alias schuur, alias muziekruimte. De kaswoning is met zijn achterste hoek letterlijk "in de grond" gezakt, en gaat over in een aardwal. Zo ontstaat een grastalud dat vanaf de Paradijsvogelweg en de bosrandzijde gelijkmatig overgaat in het groene dak. Ook biedt de aardwal aan de bosrand ruimte voor een bescheiden en intiem amfitheater. Het talud (dat door bomen omzoomd zal worden) biedt een goed biotoop voor planten die van een droger biotoop houden.

Aan de zuidzijde heeft de kas natuurlijk grote ramen. De schuine vorm vraagt nog een aantal technische uitdagingen, maar dat gaat vast lukken. Door de grote kasramen kunnen we ons huis optimaal passief door de zon verwarmen. De zwarte delen zijn zonnepanelen die optimaal op de zuidzon worden gericht. Waarschijnlijk komen er ook ramen tussen de zonnepanelen.

  

En vanaf de zuidzijde:
       

 

We gaan wonen in het lage deel van de kas en benutten het hoge deel voor de kas, zodat planten hoog kunnen groeien. De kas biedt ruimte voor het voorkweken van planten die later naar buiten gaan. Maar ze is ook ideaal voor meer mediterane planten. We denken aan druiven, dadel en olijfpalmen, maar ook vijgen willen we graag binnenhalen. We zullen de kas ook als atelier gebruiken, om er te klussen, knutselen, muziek te maken en te schilderen. Wij gaan er vanuit dat er ook ruimte zal zijn voor anderen om hiervan gebruik te maken.

   

In de helling aan de noordzijde (tegen het bos van Staatsbosbeheer) maken we een eenvoudig atrium voor een kleine groep mensen. Niet alleen zijn dus kleine voorstellingen en concerten binnen mogelijk, ook buiten is hiervoor een natuurlijke ruimte.

Op de maquette ziet dat er als volgt uit:

 

 

primi sui motori con e-max.it