Gisterenmiddag zijn we gestart met een kennismakingsrepetitie met het Oosterwoldkoor.

We waren met 14 zangers en waar Marien meezong, zes mannen. Er waren ook een paar afwezigen, dus de groep wordt nog iets groter. Het is ook goed als er nog wat meer heren bijkomen, met name tenoren. Maar ik heb een viertal stukken uitgezocht waarin de stemverdeling goed past bij deze samenstelling.

Oosterwoldkoor 0077Uiteraard hebben we kennisgemaakt en verwachtingen uitgewisseld, maar we zijn ook meteen begonnen met zingen en repeteren. Daarvoor kom je tenslotte bij elkaar. Vier verschillende stukken van de vijftiende eeuwse Isaak tot een negro-spiritual in een moderne bewerking van Bob Chilcott. En een eigen bewerking van een lied van Purcell. Conclusie: muziek van iedere tijd kan swingen!

En we hebben in een kleine twee uur hard gewerkt. Want het zijn allemaal nieuwe noten, en we moeten ook nog als groep aan elkaar wennen. Daarom vond ik het heel fijn dat de groep deze werkwijze positief ontvangt en het leuk vindt om door te gaan.

Dat betekent dat we een aantal extra repetities plannen, en met alle zangers stemtesten doen, en ook nog extra mannen uitnodigen.

Tijdens de repetities zijn we vergeten foto's te maken dus we hebben alleen foto's van de nazit met een drankje.

Het was ook super om deze groep te ontvangen in onze Tuinkamer, en te ervaren dat het goed klinkt met zo'n groep in de ruimte.

Ik kan haast niet wachten om door te gaan.

primi sui motori con e-max.it