Vandaag was het zover, het Oosterwoldkoor geeft zijn eerste presentatie. Maar voordat het zover is repeteren we nog intensief vanaf 's ochtends tien uur tot 's middags drie uur. Daarmee ronden we repetities af van wat we twee weken geleden gestart zijn. Met een kennismakingsrepetitie bij elkaar een flitsend project en een soort snelkookpan om acht muziekstukken in te studeren. En we zijn heel ver gekomen. We zijn ook een groep geworden en die een gezamenlijke klank maakt en samen hard kan werken.Dat hebben we ook gedaan. Gelukkig kunnen we met het mooie weer lekker buiten inzingen, en ook in de pauzes de nodige zon pakken.

DSC 0327We hebben niet breed publiek uitgenodigd, vooral familie en kennissen, maar ook een paar berichtjes in de Facebook groepen van Oosterwold, en ook daarop zijn mensen afgekomen die we konden verwelkomen. Voldoende om de Tuinkamer goed te vullen en een eerste presentatie te houden.

DSC 0321uitsnedeWe hebben de acht muziekstukken verdeelt in vier groepjes: Renaissancemuziek, twee stukken Purcell, twee volksliederen en twee spirituals. Heel veel verschillende muziek, die contrasten biedt voor het publiek en zangers, en zo leren we elkaar ook kennen in verschillende stijlen.

DSC 0329Na afloop was er een borrel waarvoor alle zangers drinken en een hapje hadden meegenomen. En heerlijk uiteraard om in het prachtige weer buiten na te genieten.

DSC 0333Tijdens de borrel hebben we ook nog een soort open podium gehouden, waar Truus en Marie-José een paar liederen hebben gezongen. Zo'n open podium past ook heel goed in onze Tuinkamer.

DSC 0364Zo'n koorproject met borrel smaakt naar meer, dus we gaan zeker kijken of we een vervolg hieraan kunnen geven. Het zou mooi zijn als we nog wat versterking kunnen vinden met koorzangers, vooral een paar mannen er bij zijn meer dan welkom.

Met dank aan Pieter de Wit voor het maken van de foto's tijdens het concert.

 

primi sui motori con e-max.it