Vanmiddag kwam een grote afvaardiging van het Waterschap Zuiderzeeland met het hele bestuur en de Dijkgraaf Hetty Klavers op bezoek. Ik heb al eerder met verschillende mensen van het Waterschap van gedachten gewisseld over Oosterwold, en zo kwam ter sprake dat het bestuur op bezoek wilde in Oosterwold en ook een ruimte zocht om met elkaar en met de wethouder Tjeerd Herrema van gedachten te wisselen.

Zo hebben we voorgesteld dat het Waterschap onze Tuinkamer van de grote woning kan uitproberen.

WaterschapFotoIvonne

 

 

 

 

In tegenstelling tot de vorige keer, toen het pijpenstelen regende, was het vandaag natuurlijk schitterend en warm weer, dus kon ik de groep even over de kavel rondleiden. Ik heb geprobeerd een paar aspekten te laten zien, die voor het Waterschap relevant zijn, zoals het graven van de vijver en het verlagen van de oevers, zodat je aan de oever op grondwaterniveau kunt staan. En het helofytenfilter voor de zuivering van ons water. Na afloop kreeg ik nog een paar leuke foto's van Ivonne en Ellen via Twitter en de WhatsApp, met dank.

WaterschapBezoek089Het was goed dat ik de parasol had opgezet, want die bood schaduw om wat te drinken voordat wethouder Tjeerd Herrema aankwam.

Toen is de hele kring in onze Tuinkamer gegaan, en hield Tjeerd een bevlogen betoog over Oosterwold. Hij vertelde ook vol trots dat Almere genomineerd is voor een prestigieuze prijs van de Harvard University voor innovatieve stadsontwikkeling.

Daarna konden de Waterschappers nog vragen stellen, en ontstond er een levendig gesprek met de wethouder.

 

WaterschapBezoek090

 

Ik vond het leuk dat we deze groep konden ontvangen, en hoop dat de locatie ook bijdraagt tot de betrokkenheid van iedereen bij de Oosterwold-zaak. Het wordt zo echt een multi-functionele ruimte.

Tenslotte nam Tjeerd Herrema nog de gelegenheid en tijd om kennis te maken met onze buren Marjon, Bertel en Albert.

Gebiedsregisseur Ivonne ontving vervolgens nog Omroep Flevoland, dus ons Wijkje is weer in the picture. 

primi sui motori con e-max.it