Het is in Nederland geen Irma geworden, maar wat een onrust stookt een najaarsstorm ook in Nederland. Althans zeker ook bij mij, als de wind in Oosterwold om je huisje heen giert. Afgelopen week heb ik een grote lap EPDM-folie uitgerold op het dak van de grote woning. Die moet op een later moment nog vastgemaakt worden aan de nok. Maar nu nog niet, dus moest de lap worden vastgelegd met stenen, rollen vilt en grond. Om te zorgen dat er geen wind onder kan komen. Want hoewel dat EPDM behoorlijk zwaar is (140 kilo voor een lap van 9 x 16 meter) stelt dat niets voor als de wind er onder komt en kans ziet om ruim honderd vierkante meter als een zeil vol te blazen.

NaDeStorm439Tijdens de storm hoorde ik af en toe wel stenen heen en weer schommelen. En tot drie keer toe is een dakraam helemaal ondersteboven gekanteld.

NaDeStorm748Toen vanmiddag de storm ging liggen, heb ik dus eerst maar even poolshoogte genomen op het dak. het ligt er nog goed bij. Het ligt niet strak, maar dat moet allemaal nog gebeuren. Geen noemenswaardige schade ook aan de bomen. Een paar scheefgewaaide wilgen, maar die snoeien we in januari wel weer bij. NaDeStorm921

Wel mooie luchten met grote cumulus wolken en goudgele stralen zon, en zelfs een klein stukje regenboog.

Het mag van mij weer wel een paar dagen rustig blijven.

 

primi sui motori con e-max.it