Volgende week zaterdag is het Burendag, en we hebben bij het Oranjefonds 400 euro aangevraagd en gekregen om met onze buren van de Frederik van Eedenweg samen bankjes te gaan maken voor langs de weg en langs de bosrand. Volgende week hebben we maar een paar uur, dus moet het zagen voorbereid worden. Begin deze week ontvingen we via de post al een welkomspakket voor Burendag (gesponsord door Douwe-Egberts, dus de koffie zit erbij).

BankjesZagen8863BankjesZagen2840BankjesZagen2835En vandaag is het fantastisch weer! Misschien wel de laatste zachte nazomerdag. Geen straf om dan op de oprit een paar schragen op te zetten en buiten alle houtdelen te zagen.

We hebben zes ontwerpen uitgekozen en tijdens de vorige burenborrel zijn de voorkeuren gedeeld. Dat worden dus vier volwassenenbankjes en er komen ook twee kinderbankjes.

Dan is het nog een heel uitgezoek om alle onderdelen uit de 16 Douglas planken te halen. Daarvoor heeft Marie-José een schema gemaakt. Alle ontwerpen zijn in hoesjes op de container geplakt, en de administratie van de planken hangt ernaast.

Marie-José houdt alle gezaagde delen bij en nummert alles met de krijtjes, die we vonden in het welkomspakket.

BankjesZagen40Aan het einde van de dag hebben we alle houtjes gezaagd en genummerd in stapels op de oprit liggen. Nu moet voor de burendag alles nog geschuurd worden en gaten voorgeboord.

BankjesZagen46Wie van de buurtjes heeft zin om komende week een paar uurtjes mee te werken aan deze voorbereiding?

 

 

BankjesZagen48

BankjesZagen56

primi sui motori con e-max.it