GroeneSpeldHajo1915985 HDRaVorig jaar april zijn de eerste acht initiatiefnemers in Oosterwold bij één van de eerste uitreikingen van de Groene spelden genomineerd. (zie blog van 24 april vorig jaar) Daarmee zijn we ambassadeurs van het groen groeien van de stad. Graag zetten we ook andere groene initiatieven in het zonnetje. Daarom hebben we een paar weken geleden een mail gestuurd naar de medewerkers van de Growing Green Speld om Hajo Witzel voorzitter van de imkervereniging Zuidelijk Flevoland te nomineren.

GroeneSpeldHajo2056671a

 

 

 

 

 

 

Wij kennen Hajo als buurman (aan de Paradijsvogelweg) en omdat zijn vrouw Daphne onze imker Marije coacht met haar volken in onze boomgaard. Dat was ook de grond voor onze motivatie die we naar de Growing Green organisatie stuurden: 

 

"Wij willen graag Hajo Witzel, voorzitter van de imkervereniging Zuidelijk Flevoland nomineren voor een growing green speld.

 

Zelf is hij actief in het letterlijk verspreiden van bijen in Almere. De imkers van de imkervereniging in Almere imkeren op zijn uitdrukkelijke initiatief niet langer alleen op de twee bijentuinen die zij beheren, maar juist ook in andere velden waar veel bloemen en kruiden staan. Zo brengt hij ook imkers naar Oosterwold, waar Marije van Laar in onze weides imkert. De vereniging ondersteunt dit beleid. Daarom willen wij met deze speld niet alleen Hajo eren, maar ook zijn bestuur en de hele vereniging.  

 

Een mooi plekje voor de imkervereniging op de Floriade zou daar helemaal bij passen. Toch?

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Marien Abspoel en Marie-José Deckers

 

www.paradijsvogelbosje.nl "

 

GroeneSpeldHajo2128408 HDRdTwee weken geleden kregen we bericht dat Hajo ook echt genomineerd zou worden en een groene speld zou krijgen. Wie en waarom hem had genomineerd was voor hem nog even geheim. Vandaag was de uitreiking van de spelden. Het Rio de Janeiroplein was erg waterig en het was jammer dat de geluidsinstallatie behalve heel dichtbij niet goed te horen was. Omdat de reden van de nominatie niet werd verteld, maar iedereen zelf iets moest vertellen over wat hij of zi deed, vermeldden we hierboven onze reden om Hajo te nomineren.

De grap is dat het nog spannend is waarvoor we genomineerd zijn.... voorlopig moeten we als ambassadeurs het groen in de stad uitdragen!

Om de nominatie te vieren drinken we koffie en thee bij Brownies en downieS.  We blijven werken aan een groene stad.  

GroeneSpeldHajo4136947a

 

primi sui motori con e-max.it