Deze week was ik grotendeels ziek: in de lappenmand, en flink, zoals ik mezelf niet ken. Vandaar ook een meer persoonlijke blog dit keer.

Ook een beetje gedoe: Eerst een Gordelroos met antivirale pillen, daarna een Antibiotica tegen Streptokokken, en een week later ineens gevloerd met meer dan 39 graden koorts. Als een dweil voelde ik mij, en heb bijna drie dagen op bed gelegen. Plassen als een oude man, omdat er iets van blaasontsteking bij zat. Het valt dan niet mee om met energie naar je eigen werkplan te kijken. Alles is teveel. Ja dat is het ook. Je lijf dwingt je tot een pas op de plaats. Ik wil niet zeggen dat je beter wordt van ziek zijn, maar het voelt wel een beetje alsof de wal het schip keert. Na drie dagen zakte de koorts, en probeerde ik weer wat op te pakken. Dat was niet zo indrukwekkend, want je doet wel een jas uit in zo'n periode.
Vanochtend had ik een repetitie met het orkest de Philharmonie, waar ik met moeite mijn ogen open open kon houden.
Gelukkig was het vanmiddag mooi zacht en rustig weer. Ik heb een langliggende klus opgepakt om de EPDM-folie onder de ramen in de grote woning te kitten. De EPDM is wel met hechtlijm vastgeplakt, maar dat is niet waterdicht en zeker niet waterbestendig. De zwarte EPDM-kit is dat wel. Alle kieren en randen moeten dus ingekit. Een aardige kliederpartij, want dat zwarte spul kleeft overal aan.
Kachel puin51Nadat de EPDM gekit was, kan de greppel tegen de fundering aan worden opgevuld. We hebben al puingranulaat laten komen, en vanmiddag heb ik samen met Marie-José zo'n vier kuub weggewerkt.

 

Als je het niet weet zie je het niet, maar het maakt een reuze verschil als je nu bijna gelijkvloers uit de woning naar je erf kijkt, en zonder noemenswaardige stap uit je deur naar buiten kunt lopen.
Van de week de zuid-zijde nog af maken. Nog een kuub of twee te gaan.
Maar de bottomline is, dat je jezelf na zo'n Working-out 's avonds lekker gezond moe voelt. Soms kan je het beste je eigen lijf tot de orde roepen, en de motor even flink laten draaien. En geweldig genieten, als je na een week lappenmand merkt dat je lijf het weer aankan!

primi sui motori con e-max.it