zonnepanelengrotehuis 3270Vandaag was een bijzondere dag, waar we naartoe geleefd hebben. Eigenlijk hadden we graag gewild dat onze zonnepanelen er anderhalve maand geleden al op het dak waren geplaatst. Helaas heb je in de bouw niet alles zelf in de hand.

zonnepanelengrotehuis 3272.NEFVanochtend vroeg stonden de drie monteurs van de Zonnefabriek dus op de stoep. Ons huis is eigenlijk om de zonnepanelen heen ontworpen. We wilden een vlak dak waarin de zonnepanelen zouden worden opgenomen. Een heel plat vlak. Daar moesten in verband met de ventilatie dakramen in.. Spannend, want die dakramen hebben we er maanden geleden met aannemer Gerard ingezet. En toen we dat deden... hebben we het tenminste vier keer aan de binnenkant en aan de buitenkant nagemeten. Vandaag moet blijken of dat goed is gegaan. Onwijs spannend!

Daarom begint het verhaal met een foto "voor" de zonnepanelen. Eigenlijk een beetje een raar dak met rare opstaande ramen.

Eén van de monteurs begint binnen in de meterkast. Want uiteindelijk moet alle stroom naar binnen komen!

In de detailfoto zien we de bevestiging van de rail waarop de zonnepanelen komen. Het klemmetje moest precies de juiste hoek zijn, voor het damwandprofiel van de dakplaat. 

zonnepanelengrotehuis 3275.NEF

De panelen passen keurig om de ramen heen. Goed voorbereid dus!

zonnepanelengrotehuis 3288.NEF

 Mooie samenwerking! Foto rechtsonder: het raam past precies tussen de klemmen!zonnepanelengrotehuis 3315.NEFzonnepanelengrotehuis 3306

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zonnepanelengrotehuis 3324zonnepanelengrotehuis 3331

Met buurman Simon (van oosterwolduitdelucht.blogspot.com) hebben we afgesproken dat als het een beetje zonder stress verloopt, hij aan het eind van de middag komt "drone" filmen... En de heftige stress blijft uit dus.... Simon komt langs.

zonnepanelengrotehuis 3330.NEFzonnepanelengrotehuis 3339.NEF

zonnepanelengrotehuis 3343Vol concentratie laat hij de drone vliegen. De mannen op het dak vinden het een beetje raar. Maar het levert vast mooie beelden op.

Hieronder het tussenresultaat. De mannen maken het dak af. En dan ineens lijkt het op het huis dat wij hebben bedacht!

zonnepanelengrotehuis 3355.NEF 

 

primi sui motori con e-max.it