20171228landmeterNet voor het nieuwe jaar begint sluiten toch weer twee nieuwe leden bij de vereniging aan. Op 27 december passeren de aktes van Jeroen en Ronald bij hun notarissen. De Geo dienst komt vandaag de kavels inmeten. En als vereniging heten we ze van harte welkom! Het ritueel dat we daarvoor hebben is dat we de nieuw verworven "landjes" markeren met een wapperende vlag.

Dat er nu twee nieuwe buren waren, leidde bij de bestuursleden tot consternatie. Want een vlag hebben we hiervoor klaarliggen, maar waar is de tweede. Gelukkig vinden we op meerdere plekken vlaggen. Dat gaat dus lukken!

20171228marienvlagWe lopen naar de geodienst als ie aankomt om de kavel van Jeroen op te meten.  We hebben inmiddels een routine in hoe een vlag in de eenzame akker gepland kan worden. Marien slaat de stok met een hamer in de grond, waarna de vlaggemast in de buis kan.

Jeroen staat uitgebreid te bellen als we aankomen. De landmeter blijkt namelijk geen opdracht te hebben om de weg uit te meten. Een half uur bellen later... heeft hij wel opdracht en komt 's middags (als ie bij Ronald moet uitmeten) terug om de weg uit te zetten. Gelukkig maar anders weet Gert Jan Bon volgende week niet waar de weg moet komen...

20171228wijk

De akker van Jeroen is dit jaar nog in de pacht geweest. De rode bieten die erop zijn gegroeid zijn nog altijd niet geoogst. Daarom zijn er allemaal rode stoppels op het land. Jeroen heeft in de besloten facebook groep Oosterwold een bietenfeestje georganiseerd om bieten te komen oogsten. Een aantal Oosterwolders komt daarom gezellig bieten oogsten. Het resultaat (een lege akker) wordt helaas niet bereikt. Terwijl bieten haring salade natuurlijk een ultiem oudejaarsgerecht is....

20171228marienenjeroen

 

Zo is Jeroen met zíjn kavel van 1000 m2 toch een grootgrondbezitter!

En deze week zijn wij begonnen met het knotten en kappen van wilgen. Er liggen dus een aantal wilgentenen klaar. Jeroen wil ze graag planten! Ik kan me nog goed herinneren hoe belangrijk het was om verticale markeringen in het landschap achter te laten.

20171228wilgplanten

Ronald komt 's middags. Ook voor hem zetten we een vlag in het veld! En samen met Liesbeth en Gerard die bij ons op bezoek zijn, zetten we bij Ronald ook een bankje neer, zodat hij kan uitrusten van het harde werkern dat hij (natuurlijk!) de komende weken gaat doen.

20171228ronald

 

 

 

 

 

En dan genieten ook de ganzen van de vlaggen die wapperen:

20171228vlag

 

 

 

's Middags zetten we ook bij Jeroen nog een bankje neer. Dat heeft iets meer voeten in aarde omdat Jeroen nog geen weg naar zijn kavel heeft. En met een een grote kruiwagen en vereende krachten brengen we bij Jeroen ook een wijkbankje.... 20171228bieten

En dan kijk je als grootgrondbezitter naar je akker:

20171228IMG 20171228 151829156

 

 

 

 

 

primi sui motori con e-max.it