Zelf houden wij inmiddels al zo'n drie en een half jaar een blog bij. Binnenkort schrijven we onze 500 ste blog. Ik moet mezelf altijd inhouden om niet steeds te berekenen hoeveel tijd dat kost (veel) en of ik in die tijd niet iets beters had kunnen doen (Een huis bouwen bijvoorbeelid) 

Toch is/was het belangrijk om te doen. Enerzijds om buren te trekken, je wilt immers een buurt worden, anderzijds om de voortgang van de bouw inzichtelijk te maken. En dat laatste wordt langzamerhand een mooi verhaal. Lange tijd zijn we ook een informatie plek geweest, omdat de gemeente zelf digitaal z'n informatie niet op orde had. Inmiddels zou dat een baan op zich geworden zijn en is de gemeentelijke site best adequaat.   Maar we doen het uiteindelijk vooral omdat we het zelf leuk vinden om te doen. 

Het verbaast ons dan ook niet als buren ook een website en of blog bijhouden.  Door op de foto's te klikken, word je naar de betreffende blog verwezen!

IMG 0182

De eersten die ook een blog bij gingen houden waren Marjon en Bertel van nummer 7. Zij bouwen (nadat zij hun fundering hebben laten storten) hun huis helemaal zelf met hulp van de nodige vrienden. 

Het is een hout skeletbouw huis, met een douglas houten afwerking. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 0188Onze buren van nummer 13, Albert en Janneke, bouwen een strobalen huis, dat aan de onderkant afgewerkt is met leem en aan de bovenkant afgetimmerd is met douglashout. 

Meer lezen: 

Oosterwold.waninge.org

 

 

 

IMG 0183Zilla en Eduard zijn nog niet aan het bouwen en gebruiken hun websiteop dit moment niet als een bouwblog.  Dat doen ze op de facebookpagina Duursaam Dromen.  Hierop is hun verbazing, verwondering en blijdschap over wat het realiseren van een droom inhoudt, regelmatig onderwerp van de blog DuurSaam Dromen

duursaam dromen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 0184

Buurman Simon maakt met zijn drone filmpjes over de voortgang in de wijk Frederik van Eedenweg. Hij publiciteert deze filmpjes op: Oosterwolduitdelucht.blogspot.nl

 

 

 

 

 

dekleinejohannesEn last but not least: houden Anneke en Johan hun vrienden en kennissen op de hoogte van hun wel en wee om een woning in Almere Oosterwold te realiseren, in een blog met de titel De kleine Johannes. En aan de Frederik van Eedenweg kan natuurlijk "De Kleine Johannes" naar het boek van Frederik van Eeden uit 1884 dat op veel middelbare scholen is gelezen. Wie zijn de elf Windekind, kabouter Wistik, Robinetta of dokter Pluizer in deze evolutieroman die we Oosterwold noemen? 

primi sui motori con e-max.it