20180201 184116Vandaag was de uitreiking van de groene spelden. 23 April 2016 kregen wij zelf als één van de eerste initiatiefnemers van Oosterwold (met alle eerste initiatiefnemers) een groene speld. Wij schreven er een blog over.

Dit keer hadden we twee andere initiatieven genomineerd. Bart Corduwener van de Speelwildernis hebben we met de volgende tekst genomineerd:

Wij willen graag Bart Corduwener nomineren voor een groene speld. 

Bart Corduwener is acteur die zijn spel met (vooral) kinderen in de natuur laat plaatsvinden. Waar kinderen zich veel achter beeldschermen vermaken, weet hij de kinderen mee te nemen in zijn vertelkunst en zijn spel, naar buiten, naar de natuur. Daarmee laat hij Almeerse kinderen (en hun ouders) mooie plekken in Almere zien, kennen en waarderen. Zo speelt hij zijn voorstelling Land van Liam in Almere Poort hout. 

Zijn grote droom, het maken van een speelwildernis is een plek waar kinderen buiten in de natuur als vanouds kunnen ravotten en buitenspelen. Hij is hiermee genomineerd om een deel van de Nieuwe Natuur in Flevoland (subsidie Provincie Flevoland) te realiseren. Hiervoor heeft hij een locatie in Oosterwold op het oog. De samenwerking die hij hiervoor heeft opgelegd gekregen met Staatsbosbeheer maakt het werken niet altijd makkelijk. Om zijn doorzettingsvermogen te waarderen en te hopen dat hij kan doorzetten om de speelwildernis werkelijkheid te maken, willen wij hem nomineren voor de groene speld. Wij hopen dat hij daarmee gebruik kan maken van dat netwerk om zo de speelwildernis dichterbij te brengen. Meer informatie: www.speelwildernis.nl

De organisatie van Growing Green Cities was het met ons eens en nomineerde vandaag Bart. Zoals je rechts kunt zien is Bart blij met de nominatie (en de bloemen).  

IMG 20180201 183844558

Met alle genomineerden knoopt wethouder Herrema een kort gesprekje aan, zodat duidelijk wordt hoe de genomineerden bijdragen aan een groene en gezonde stad.

Vorige week nomineerden we Millicent Schepman middels deze blog.

Vandaag krijgt ook zij een groene speld:

20180201 185406

Millicent licht haar initiatief toe. Veel supermarkten dragen met "bijna over datum" producten bij. Helaas doet Albert Heijn niet meer mee. Na afloop legt Millicent uit dat hier een heel ingewikkeld juridisch (aansprakelijkheids) gedoe onder ligt. Mooi om te zien hoe Millicent (en haar team!) desondanks dit gedoe gewoon doorgaat! Keep up the good work!

En natuurlijk moet je even met z'n allen op de foto!

20180201 18550120180201 185807

 

primi sui motori con e-max.it