waterpeil0093waterpeil0086

De afgelopen twee jaar is het Waterschap een veelgeziene gast bij het Paradijsvogelbosje. Enerzijds om te kijken wat wij met water, hoogte en landschap doen. Anderzijds zijn de bestuurders van het Waterschap bij menig bestuurlijk bezoek aanwezig.

We hebben daarbij weleens laten vallen dat wij graag de fluctuatie in de waterstanden ook zelf in de gaten te kunnen houden. Daarbij hebben we weleens een houten paal in het water gezet, met een centimeter erop. Maar da's toch een beetje nep. Beheerder Jan van het Waterschap kwam begin januari kennismaken en kondigde aan dat zij graag een waterpeil in de grote vijver wilden zetten en een in de moestuin (niet in het water en tussen de drainage buizen). Half januari kwam een kraan de paal in het water zetten en de peilbuis in de moestuin plaatsen. 

 

 

waterpeil0399waterpeil0404waterpeil0409

 

 

Deze week (tijdens de vorst) stapte Jan opnieuw binnen. De schaal voor het waterpeil is binnen. En als je over het water naar de paal kan lopen is het natuurlijk veel eenvoudiger om de schaal op de paal te schroeven, dus neem je bij de vorst de gelegenheid te baat om de schaal op de paal te schroeven.

Maar als de schaal erop zit, vinden we de paal toch een beetje kaal. Met Sinterklaas heeft Marien een aantal cortenstaal dieren gekregen. De specht zit op ons informatiebord en vanaf nu zit er een vlinder op de waterpeil paal.

waterpeil0431waterpeil439 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan loop ik al een paar dagen met het voornemen deze blog te maken en zie ik vanavond een mooi filmpje met een mooie maquette/spel van onze vriend de watermanager, Guido van Belle: beter bekend van belevenisonderwijs.

guidovanbelle 300x225

guidoteevee

In het filmpje hieronder komt het model hiernaast voor..:

 

 

primi sui motori con e-max.it