In de grote woning hebben we de kozijnDeureninhangen2 182201950en voor de binnendeuren zelf gemaakt. Dat heeft als voordeel dat het precies past bij de afmetingen van de kamers.

Deureninhangen2 182122548Een nadeel is, dat je alles zelf percies pas moet zien te maken. En dat lukt altijd min of meer. We hebben standaard deurmaten gekocht. Maar de deur voor de badkamer konden we niet op de juiste maat krijgen, dus moesten we daar onder en boven twee centimeter hardhout aan vastzetten.

Ik heb de kozijnen zo precies gemaakt, dat ze toch wat te krap blijken. Er zit al gauw een paar millimeter werking in de kozijnen, dus moet er wat bijgeschaafd worden aan de deuren een een beetje aan de kozijnen. En dan moeten de Deureninhangen3 224357985scharnieren nog vastgezet. Niet helemaal mijn favoriete klusje. Ik heb ook geen bovenfrees, dus doe ik het handmatig met beitel en hamer, en een beetje hulp met de Multitool. En het komt heel nauw. Er mag eigenlijk niet meer dan een millimeter speling in zitten om de spleet tussen deur en kozijn goed te krijgen. Maar nu is ook deze klus geklaard.

Deureninhangen3 104537397En in de avonduurtjes hebben we ook nog een houten lijst gemaakt om de beide dakramen in de slaapkamer en badkamer.

Weer een klusje van het lijstje gestreept.

 

De foto's zijn gemaakt toen de deuren alleen gegrond waren. Marie-José heeft nu alle deuren ook nog mooi afgelakt.

Ondertussen heeft Marie-José ook nog een spannende kleur verf gekozen om het oude bed een nieuw leven te geven. Het klinkt gek, maar met de deuren erin voelt het toch alsof de ruimte in de kamers verandert. Het wordt een beetje een huis.

primi sui motori con e-max.it