Vandaag is een beetje een rare dag, die begint met een appje van medebestuurslid Marjon die laat weten dat de vlag op de kavel die vandaag van eigenaar verandert is geplaatst. Een foto van een wapperende vlag is mijn 'goedemorgen'.

Daarnaast zijn beide kinderen in huis en ben ik zelf (een soort van) vrij. Rond 11 uur komen Harry en Ineke om het over hun aanstaande lidmaatschap en verwarmingssystemen te hebben. Onderwijl is Roy begonnen aan het amfitheater....

Rond half twaalf komt de nieuwbakken buurman Jan om een kopje koffie en een gieter water.. Hij gaat als eerste echte daad, zijn vlaggenmast plaatsen. Achter elkaar maken we dezelfde flauwe grap over dat die stok bovenop Jans auto toch echt niet de beloofde 7 meter is. En Jan legt steeds geduldig uit dat de stok uit twee delen bestaat.... Leuk hoor buren...

 

We lopen rond in de wijk om te zien of de vlag van afstand te zien is. Sommige buren boeken grote voortgang:

DSC 0342

DSC 0343

DSC 0341

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vijver bij Ron is inmiddels behoorlijk vol. Simon heeft voor het weekend de boel dicht....  En ja de vlag is op afstand te zien.

En dan... de vraag wat op de vlag staat. Het is de Nederlandse vlag... Maar bij ons ziet die er anders uit... rood wit en blauw. Bij Jan ook.. Maar dan in de NEN norm voor de Nederlandse Vlag.

Dan togen we naar de kavel van Jan. De vlaggenmast staat, maar de buurmannen Marien en Jan hebben bedacht dat de mast voor de wind met worden geschoord.

DSC 0349

DSC 0351DSC 0357

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar eerst bubbels! Want er is iets te vieren. Ook Marjon en Simon schuiven even aan.

DSC 0347DSC 0361

 

 

 

 

 

 

 

DSC 0359

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proost Jan! Op een voorspoedige bouw! Op de foto hiernaast proberen de heren aan te tonen hoe groot de mast nou is....

En vanmiddag op facebook beloofde ik een a yo te filmpje.

Nou hierbij mijn Buurman en Buurman actie van vandaag:  A yo te!

vlaggenmast jan LR

primi sui motori con e-max.it