Vandaag weer een stapje gezet. De wasmachine is op z'n plek gezet in de grote woning.

Vorige week zagen we een advertentie op Marktplaats voor een tweedehands Miele wasmachine. Na wat onderhandelen voor honderd euro gekocht. Natuurlijk een gokje maar wel de moeite waard als ie nog een paar jaar meegaat. De verkoper zei al wel dat de wasmachine zwaar was. We konden hem eigenlijk wel gemakkelijk met z'n tweeën in de auto krijgen. Maar toen moest ie nog naar binnen in de grote woning en in de natte cel bij de Tuinkamer.

Wasmachine4432755Bij het ontwerp van de woning hebben we samen met de architect bedacht dat de wasmachine naast de WC zou komen, zodanig dat het front van de wasmachine gelijk komt aan de WC. En dan moet de bovenkant uiteraard ook gelijk komen. Dan zijn er twee mogelijkheden: of zelf een tafel maken, of een wasmachineverhoger kopen. Dat laatste hebben we gedaan, maar die bleek toch nog 4 centimeter te laag. Dus hebben we onder de poten blokjes van 2 centimeter gezet, en in de verhoger hardhouten plankjes van 2 centimeter. Dat zou ook helpen met het plaatsen van de Wasmachine. Wasmachine4424208

 

 

 

 

We hebben eerder al enthousiast een wastafel en WC geplaatst. Maar nu zitten die een beetje in de weg met het plaatsen van de Wasmachine.

Om de Wasmachine te verplaatsen heb ik een karretje gemaakt van een multiplex plank met vier bokwielen. Zo kon de machine onder de wastafel door, en net gekanteld worden op de verhoger. Meer met botte kracht dan subtiliteit.

Nu meteen maar aansluiten en draaien met centrifuge. Jaaa!! hij doet het. Hij schudt wel een beetje. Misschien nog wat draaien aan de pootjes totdat ie waterpas staat. 

primi sui motori con e-max.it