Sedumdak47Vorige week hebben we al ons schuurtje bekleed met Sedum matten. Ik had ook 14 treetjes met 72 sedumpluggen besteld om op het grote dak in te planten. Ik kreeg 15 treetjes, waarschijnlijk omdat één type vrij kleine plantjes had. 1080 stuks dus. Maar die moeten wel allemaal geplant worden! Gelukkig was het tussendoor deze week prima weer. En dus heb ik iedere dag twee of drie treetjes geplant. Op het schuine dak, balancerend tussen de ingezaaide planten en vooral niet de net geplante sedumplantjes verpletteren.

Gisteren heb ik de laatste plantjes geplant. Op een afstand zie je er niet zoveel van, maar als je iets dichterbij goed kijkt, is het toch een groot verschil.

Sedumdak50

Hopelijk slaan de meeste plantjes aan, en wordt het een aaneengesloten vegetatie van de ingezaaide planten en de sedum.

Sedumdak55

Het was ook een mooie gelegenheid om goed te kijken naar de plantjes die zijn opgekomen. Ik kon niet alle kleine blaadjes thuisbrengen maar een aantal wel: Rode en Witte en Gele Klaver, witte en paarse Alyssum, Incarnaatklaver, thijm, het lieve Hazepootje, Vlasbekje, Vergeet-mij-nietje, Malva, Dagkoekoeksbloem, Boerewormkruid, Duizendblad, Kattestaart-Amarant, Reukloze Kamille, Teunisbloem, Steenanjertje, Scheefbloem, Bolderik, Luzerne, Facelia, een verdwaalde Petunia en Rudbeckia, Cosmea. Ik vergeet er vast een paar. En nu dus tien soorten of varianten van Sedum erbij met fantastische namen zoals Coccineum, Coral Carpet, Acre golden carpet, Spurium Summer Glory, Flor. Weihenstephaner Gold, Takesimense, Reflexum, Album Murale, Kamschaticum, Sexangulare.

Sedumdak62

Vraag me niet meer welke naam bij welk plantje hoort. Dat het maar een mooi plantenfeestje mag worden.

Sedumdak51

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf het dak kan je nu mooie het schuurtje zien met Sedummatten, en het Amfitheater in aanleg, waar Marie-José vorige week de wilgen opnieuw gevlochten heeft.Sedumdak64Sedumdak66

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedumdak70

 

 

 

 

 

 

 

 

primi sui motori con e-max.it