appelboombuitenmere6530

Geschiedenis moet je binnen de stad houden. Zeker in zo'n jonge stad. Toen een tijdje terug een oproep in de krant stond dat er in Almere Buiten (ten noorden van het station) een hotel werd gebouwd en de fruitbomen die daar nu stonden konden worden opgehaald, waren we eerst huiverig om in te schrijven. We hebben immers al een paar bomen. Maar daarna kwam er een herhaalde oproep en leken bomen over te blijven. We schreven ons toch in om een "verweesde" boom te adopteren. Uiteindelijk bleek er toch een overinschrijving en zou geloot worden. Prima.

appelboombuitenmere6533

Maar dan blijken we toch getrokken te zijn. Dan moet je het verhaal ook verder vertellen. En voor de boom gaan zorgen.

appelboombuitenmere6536

Dus zaterdagochtend togen we naar Buitenmere om boom 19 op te gaan halen. We mogen de boom zelf uitkiezen. We kiezen een mooie, beetje gedrongen compacte appelboom. Gelukkig hebben we de aanhanger mee en laden we m gemakkelijk in.

 appelboombuitenmere6554

Dan graaft Marien en groot gat in het talud achter het grote huis. En dan staat zo'n oudere boom toch heel markant te wezen in het dak. Bij de bomen lagen ook de paaltjes en oude boombanden. En zoals dat de gemeente betaamd zijn die groot en sterk. Dus ook die nemen we mee. Anders wordt het maar weggegooid!. Die banden gebruiken we om de boom mooi vastte zetten. Mooi om de boom zo tegen

appelboombuitenmere6557

de achtergrond van ons groendak te zien! Dank Buitenmere voor deze appelboom. We dragen de geschiedenis van de stad graag verder.

 

primi sui motori con e-max.it