20190105 wilgenknotten755320190105 wilgenknotten755420190105 wilgenknotten7558Het is weer de tijd van het jaar! Lekker, maar zacht winterweer! Tijd om wilgen te knotten.

Gedurende het jaar hebben een aantal mensen aangegeven interesse te hebben om te helpen wilgenknotten en als bonus daarvoor een aantal wilgentenen mee te nemen.Gisteren hebben we de mensen op de geinteresseerdenlijst gevraagd om in te tekenen op een aantal mogelijke momenten om te knotten. De eerste twee die voor vandaag intekenden waren Joost en Wim. Dus begonnen we vanochtend met knotten. We hebben de wilgen in de moestuin en bij de grote vijver gesnoeid.

Dat levert een heel aantal wilgentenen op.Wilgentenen kun je makkelijk planten door ze (goed diep) in de grond te steken en zo je eigen knotwilgen laten groeien. Ze groeien snel en zijn een uitstekende manier om de eerste (en ergste) wind op te vangen.

Afspraak is dat de eigen wilgentenen worden schoongemaakt en gesnoeid, maar ook het "afvalhout" wordt verwerkbaar gemaakt.

Fijn om zo samen op te trekken.

Gelijktijdig is het houthakkersgilde in het bos aan het werk. Dus we pauzeren ook even gezamenlijk.

Aan het eind worden we weer warm met een pannetje linzensoep!

20190105 wilgenknotten7562 20190105 wilgenknotten7563

 

 

 

 

 

Lekker hoor!

20190105 wilgenknotten7564

 

En dan kijken we nog even hoe de tenen vervoerd worden... en bedenken we: het is goed dat de tenen dicht in de buurt blijven. ;-)

Aan het eind van de middag doen we samen nog een boom die te dicht bij de weg staat. Best een dikke stam geworden in 3 jaar tijd. We krijgen 'm met moeite om. En als ie eenmaal ligt, kan ik niet anders denken dan: "nu weet ik waar het woord SLAGBOOM vandaan komt." Gelukkig waren we klaar toen de meneer van de Post langskwam en de weg weer op kon.

primi sui motori con e-max.it