Vandaag zie ik de initiatievenkaart op de website van maakoosterwold.nl verschijnen. Alle vlagmomenten van de afgelopen weken, van buren die hun kavels kregen maken de kaart in onze wijk ineens heel paars. Bijzonder hoor hoe we een paar jaar geleden begonnen:

onderkantvoorpagina

overzichtFrederikVanEedenweg2Een tuinhuisje om te schuilen zien we in het voorjaar van 2016. De kaart die daar bij hoort zie je links. 

Alleen Albert en Jannneke(141) en Marjon en Bertel (128) waren er toen --ook al bij. Voor de familie Lobosco-de Jonge (164) was toen de tijd in Oosterwold nog niet rijp. Inmiddels hebben ze elders opnieuw een stip gezet. 

stavaza20170213In het najaar van 2016 beginnen we kennismakings en intekenavonden te houden. Spannend om je nieuwe buren te leren kennen en te kijken of je samen je omgeving vorm kunt geven. 

Aan het begin van de zomer 2017 gaan we met een aantal mensen tekenen aan de grote lege vlek in het midden. Na die tekenavond wordt een tekening naar de gemeente gestuurd voor de hele "binnenvlek". Vanaf begin 2017 houden we ook buurtborrels.  Zo zien we bijna maandelijks de buren en proberen we zo de problemen die we tegenkomen te bespreken. En dan gaat het snel. De kaart verandert nog een aantal keer, omdat buren een kleinere kavel willen, waardoor een extra plaats ontstaat. De hoekkavel veranderd nog van eigenaar, omdat de buren in die hoek toch een kant en klaar huis verkiezen boven een Oosterwoldkavel. En kavel C is nog steeds vrij. Wij hebben met een aantal geinteresseerden contact, maar niemand mag een stip zetten, omdat eer op dit momEeent een slot zit op het stip zetten, als je nog geen stip hebt. 

kavelwegvereniging2

20171211 stand van de wijkEn dan vaaar ndaag. De kaart die nu verschijnt is bijna helemaal paars. De weg is rond, Overal staan caravan, zodat de nodige kopjes koffie gezet kunnen worden. Een eerste oudejaarsfeest met een heerlijk stinkend vuur heeft plaatsgevonden. 

20190115 wijkoverzichtk ga één dezer dagen de buurtborrels voor het komende half jaar maar eens plannen. Want goede dingen moet je behouden. Maar ik vind het mooi hoor dat paars. De kavel van Debbie en Marco moet eigenlijk ook al verkleurd worden. (496) Komende twee maanden verwachten we nog 3 kavels die van geel paars worden. De laatste drie zullen daarna vanzelf volgen!

Mooi hoor... paars.

primi sui motori con e-max.it