2019 heg en landschap7596is 10 jaar geleden. Maar als dat niet is gelukt is het beste moment vandaag!f

Dat is ook de motivatie waarmee we steeds weer meedoen aan de actie van Heg en Landschap!

Zo ook vandaag. We mogen dit jaar 10.000 bomen en struiken in Oosterwold laten landen. Niet alleen kunnen we op deze manier zeer betaalbaar plantgoed leveren, maar het leidt ook tot een assortiment waarmee tuinen en heggen natuurlijk kunenn ontwikkelen. En dat is uiteindelijk wat we willen.....

Dus maken we vanmorgen de administratie op orde:

mariejose1

En waar het gisterochtend nat en vies was... was het vandaag briljant weer. Koud (maar ja dan gewoon een laag extra aan), maar in een stralende zon. Heerlijk.

2019 heg en landschap7601De hulptroepen (heerlijk Oosterwold) waren keurig op tijd. Zo kunnen we eerst nog een kopje koffie drinken voor we aan het werk gaan. Fijn Bharat, Marjolijn, Wim, Mara, Jan en Johan!

De vrachtwagen kwam keurig om 10 uur. Het uitpakken en sorteren ging goed. Hoewel het soms zoeken was omdat met na de rozen onhandig bij elkaar gestopt waren. (en houdt ze dan maar eens uit elkaar).

Mara1Dat lukt wonderwel. En na een ruim uur liigt het plantgoed klaar en portreteren we de werkkrachten.

2019 heg en landschap7602

2019 heg en landschap7604

Deze zending is lekker divers, maar dat betekent ook veel uitzoeken Vandaag heb ik de rozen allemaal zelf verpakt en uitgezocht. Service van deze ploeg was dat ze alles wilden labelen: dus klanten, geniet daarvan!

2019 heg en landschap7606

 

 

En dan word ik altijd heel blij om zoveel rijkdom uitgestald te zien. Allemaal boompjes en struiken die over een paar maanden en jaren Oosterwold groen gaan kleuren!

2019 heg en landschap7605Bossen en bossen vol!

En in de loop van de dag vervangen de vrijwilligers zich. Mensen die naar hun werk of moeder moeten. Maar ook mensen die hoopten 's ochtends te komen, maar opgehouden werden omdat zoonlief een elleboog brak. Toch fijn dat je kwam Jenette.

Maar ook veel klanten die hun eigen of andermans boodschappenmandje vulden.

Dank aan buren die (ook als ze zelf niets meenamen toch even mee kwamen helpen Zoveel hulp is fijn, maar ook nodig.2019 heg en landschap7609

En dan kunnen mensen in de loop van de middag hun boodschappen meenemen!

In een overvolle auto! En Takkenwijf wordt een geuzennaam in Oosterwold

Mara3

En natuurlijk gaat er op zo'n dag ook van alles mis. Zijn de bosjes van de gagel toch in aantal kleiner dan gedacht. Maar ook dat komt goed. En nu Bharat deze gagelplantjes ook heeft opgehaald is ons erf weer

50813526 2482201848475929 333092185731760128 o

leeg. En dan weet je dat op allerlei plaatsen in Oosterwold mensen vandaag moeite doen om snel hun planten in te kuilen. Komende nacht gaat het namelijk vriezen. Planten in de grond kunnen hier tegen... planten boven de grond niet.

Ik word dan ook blij als ik op facebook zie dat Hendrik Jan zijn planten netjes heeft opgekuild!

Koud en een beetje rillerig zit ik deze blog te tikken. Zometeen toch nog maar een blokje op de kachel. En dan voldaan naar de vlammetjes kijken!

Dank iedereen vandaag voor de hulp en gezelligheid!

 

 

 

primi sui motori con e-max.it