Vorig weekend waren we even niet op ons eigen land aan het werk. Op zaterdag gaan we op bezoek bij twee andere projecten.

NL DOET 7

's Ochtends reizen we af naar Arkel. Daar wonen Wilma en Kees. Zij zijn (vooral in het begin) ook veel bij ons aan het werk geweest. We zijn al jarenlang vrijwilligers bij "De Punt" in Arkel. Een stukje tussen twee dijken dat nu al zo'n 30 jaar een natuurgebiedje is.

NL DOET 4

Wilma en Kees zijn (als natuurexperts in Arkel) door de gemeente gebeld. Een boomgaard (peren) werd uit pacht aan de gemeente teruggegeven. De gemeente moet deze onderhouden. Om de kosten te drukken zou deze dan gerooid worden zodat het alleen één keer per jaar gemaaid hoefde te worden. Dat vond de onderhoudsambtenaar wat gortig. Konden Wilma en Kees vrijwilligers op de been krijgen om het tot een bijzondere plek te maken?

 

NL DOET 12Nou dat kunnen ze! Een zaaltje vol met mensen die willen helpen en een wethouder om de eerste boom te planten.

NL DOET 13En dat planten lukt! (Gelukkig maar!)

 

Wilma en Kees hebben veel ploegen en hulp geregeld. Iemand die het snoeien begeleidt, iemand die het planten begeleidt, etc.

NL DOET 27NL DOET 28

lunafestivalHierdoor kunnen we in een dag tijd heel veel doen!.

Wij peren 'm na de lunch om naar Eindhoven te gaan.

Daar heeft Roy (zoonlief) het Luna festival georganiseerd. We hebben geen foto's gemaakt, maar wel leuke voorstellingen gezien.

Bijzonder wat de mensen om ons heen organiseren. We zijn trots er bij te mogen zijn. Tevreden gaan we naar huis!

 

 

 

 

primi sui motori con e-max.it