DSC 2232.NEFVanochtend zijn we met tien gasten zaden gaan verzamelen in het Paradijsvogelbosje. Eerst hebben we met een kopje koffie of thee papieren zakjes gevouwen om het zaad te bewaren.

DSC 2234Vervolgens zijn we gewapend met snoeischaar en zakken een rondgang gaan maken om de verschillende zaden te verzamelen. Echt zoeken hoefden we niet want er is genoeg aanwezig. Wel is het leuk om verschillende inheemse bloemen en planten te vinden en het zaad uit de planten te halen.

DSC 2236.NEFOmdat ik het hele jaar de planten volg, weet ik de meeste planten die groeien wel te vinden. Hier een lijstje van de opbrensten:

Damastbloem, Boerenwormkruid, Duizendblad, Wilde Bertram, Zeepkruid, Teunisbloem, Reuzenbalsemien, Grote Toorts en Zwarte Toorts, Paars Vlasbekje, Kaasjeskruid, Grote Kaardenbol en Slipbladige Kaardenbol, Harig Wilgenroosje, Rode Klaver, Judaspenning, Zwartmoeskervel, Rood Havikskruid, Prikneus, Moerasspirea, Canadese Fijnstraal, Canadese Guldenroede, Agrimonie, Gele Morgenster, Paarse Morgenster, Heelblaadjes, Koninginnekruid. 

DSC 2238

 

Tijdens de rondwandeling kwamen we ook nog een Egel tegen. Leuk om te zien dat die hier leeft, en het schijnt dat de Egel ook naaktslakken eet. Wel, dan hoeft die niet van de honger om te komen.

DSC 2243DSC 2239.NEFDSC 2241.NEFOmdat sommige zaden heel makkelijk vallen hebben we een aantal planten als bos afgeknipt en binnen op de vloer uitgeschud. Net of je aan het dorsen bent. Leuk omdat ook met een groepje te doen. 

DSC 2245Adeline, Willem, Jenette, Janny, Barbera, Irene, DSC 2260.NEFMarjon, Loes, Hanneke, Bianca, bedankt, en hopelijk komen er veel planten in Oosterwold tot bloei.

 

De actie was bedoeld omdat we zoveel zaad hebben die we graag over Oosterwold zouden verspreiden. Omdat we veel zaad hebben verzameld, eindigen we de dag nog weer met meer zaad dan toen we begonnen! 

Dus we kunnen in Oktober nog wel een keer zo'n actie ondernemen, als er genoeg belangstellenden zijn.

DSC 2250.NEF

 

DSC 2248

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC 2258

 

DSC 2251.NEF

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DSC 2252

 

 

DSC 2255

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC 2254

 

 

 

 

 

 


DSC 2253.NEF

 

DSC 2249

primi sui motori con e-max.it