poster infoavond heg en landschapNet als de afgelopen vier jaar gaan we weer een gezamenlijke boomplantactie voor Oosterwold organiseren in samenwerking met de Stichting Heg en Landschap.

Daarvoor houden we vrijdagavond 8 november een informatieavond. 

Locatie: Paradijsvogelbosje, Frederik van Eedenweg 12. Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.45.

Op de informatie avond vertellen we over de keuze van het plantgoed, het invullen van de aanvraag en bestelling en de procedure.

 

De Stichting Heg en Landschap organiseert een boomplantprogramma met subsidie van Yves Rocher, dat erop gericht is om historisch en cultureel landschap te stimuleren. Met de subsidie van Yves Rocher kunnen bomen en struiken als bosplantsoen worden aangeschaft tegen gereduceerde prijs vanaf 40 cent per stuk. 

In Oosterwold maken initiatiefnemers het landschap, en richten zij ook publieke ruimte en wandelpaden in met veelal inheemse bomen. Ook worden door velen principes van Voedselbos omarmt, om gevarieerde, bloeiende, en eetbare hagen te maken. Dat past goed bij de doelstellingen van Heg en Landschap en het Boomplantprogramma. 

Je kunt meer lezen over het Boomplantprogramma van Stichting Heg en Landschap op hun website https://www.hegenlandschap.nl/boomplantprogramma/ 

foto1DSC 0113Vanuit de Stichting Paradijsvogelbosje ondersteunen we deze boomplantactie, omdat dit veel Oosterwolders in staat stelt om mooie hagen en andere beplanting te realiseren. 

Omdat we gezamelijk de aanvraag doen, versterken we de motivatie dat we een waardevol nieuw landschap creëren, waardoor onze aanvraag beter gehonoreerd wordt.

En ook kunnen we vanwege de gezamenlijke bestelling het plantgoed in Oosterwold laten afleveren, zodat niet iedereen naar Nijmegen hoeft te gaan om de bestelling op te halen. 

Net als vorig jaar maken we weer een speciale bestellijst voor Oosterwold, die je kunt invullen en toesturen naar ons. Wij verzamelen de bestelllingen en maken er één bestelling van naar Heg en Landschap.

Meld je aan voor de informatie avond. Als je wel wilt bestellen maar niet op de informatieavond komt, laat dat dan ook weten.

Zowel de informatieavond als het uitleveren van het plantgoed wordt vast weer reuze gezellig. 

 

primi sui motori con e-max.it