DSC 0246 1Afgelopen vrijdag en zaterdag zouden we met de wijk gezamenlijk gaan klussen. Er moet een aanvulling komen van reflectorpaaltjes, omdat een aantal die we een jaar geleden geplaatst hebben, gesneuveld zijn. Een mooie gelegenheid om mee te doen met de nationale actie NL-Doet. En met een aanvraag hebben we ook nog een leuk bedrag gekregen waarmee we de materiaalkosten kunnen dekken.

Maar dan komt de Corona crisis, en een paar dagen voor tijd een bericht vanuit de NL-doet organisatie dat alle vrijwilligersacties worden afgelast. Ook wel begrijpelijk, omdat veel van die vrijwilligersacties bij of door mensen uit kwetsbare groepen worden uitgevoerd.

We hebben even overlegd wat wij moeten doen. Er hadden zich een flink aantal buren aangemeld voor het klussen. Maar het is niet een noodzakelijke activiteit. Daarom hebben we de actie afgelast. 

Maar we waren zelf al begonnen met de voorbereidingen. Mooie hardhouten palen besteld, en in de gewenste lengte gezaagd. En bijgeschuurd.

DSC 0248 1En Janny had beloofd voor cake te zorgen, en die kwam die dus toch maar brengen om de individuele werkers te steunen.

Dus toen Eduard en Zilla langskwamen hebben we toch nog met z'n vieren lopen schilderen. Het was mooi weer dus we konden buiten werken en de nodige afstand DSC 0256 1houden.

En zaterdag zouden we naar de kuilen in de weg kijken. Tsja, valt dat onder NL-doet, of kunnen we toch wat onderhoud doen? Met Joost hebben we de weg beoordeeld. Ondanks het zonnetje waren er nog flinke plassen, die ook goed laten zien, waar de weg te ver is ingezakt. En als er eenmaal kuilen in de puinweg zitten, dan worden die steeds dieper doordat alle auto's erin stuiteren.

Dus heeft Joost z'n kleine trekker erbij gehaald, en hebben we nog zo'n drie kuub puin in de kuilen gewerkt. Fantastisch die trekker met schepbak. Daar kan je met een kruiwagen niet tegenaan werken. Dus voor mij het handwerk van verspreiden. Er waren een paar plekken waar het afgelopen jaar de nutsleidingen doorgetrokken zijn. Dat was duidelijk te zien aan zinken in de weg. Hopelijk hebben we die nu weer aardig onder controle. Mooi ook dat Marco een trilplaat beschikbaar had om het puin mooi glad aan te trillen. 

Toch nog een beetje NL-doet. Of gewoon burenhulp. En leuk om (met gepaste afstand) samen te doen. En dan pakken we de resterende klusjes individueel of in duo's aan.

DSC 0257 1

 

KuilenDichten0314 134346

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KuilenDichten0314 140626

 

KuilenDichten0314 144906

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KuilenDichten0314 144912KuilenDichten0314 145150

primi sui motori con e-max.it