DSC 7881 1Sinds afgelopen week werkt er weer een nieuwe stagiaire van het Aeres MBO Toegepaste Biologie mee in het Paradijsvogelbosje: Micha.

DSC 7876 1 3Uiteraard is het fijn dat hij meewerkt met de lopende activiteiten in het Paradijsvogelbosje, waarbij we ons vooral richten op het beheer van bomen en struiken.

Maar hij richt zich vooral ook op het beheer van de grote vijver. Die begint behoorlijk vol te DSC 7872 1groeien met riet. Er staat een rietkraag van ruim twee meter rondom de vijver. Die ontneemt grotendeels het zicht op de vijver. Belangrijker is dat er op deze manier teveel verlanding ontstaat.

DSC 7896 1Als we niets doen, zal over een paar jaar de hele vijver één grote rietkraag zijn. Dat is ook niet optimaal voor de biodiversiteit. Het is fijn als meer oeverplanten en waterplanten een plek krijgen en behouden in en rondom de vijver.

DSC 7898 1 2Samen proberen we ook uit wat het beste werkt in het beheer. Daarmee zijn we deze week begonnen door de rietkraag te maaien. Eerst met de nieuwe maaimachine strak langs de oever, en daarna met de bosmaaier zo ver mogelijk reikend tot in het water. Dan blijft er evengoed nog een kleine meter rietkraag staan. Dat is de volgende uitdaging.

Panorama Vjver1

We zijn benieuwd met welke plannen en aanpak Micha komt. Hij maakt er ook een fotoverslag van, waarvan we graag gebruik maken in onze blog. Wordt vervolgd. Welkom Micha!

 

primi sui motori con e-max.it