Sneeuw8517

En toen was het plotseling toch nog winter! Eigenlijk kwamen we afgelopen zaterdag tot niets. Lockdown en noodweer in aankomst. We waren, zeg maar, druk met wachten. De voorspellingen waren onheilspellend: tot 30 cm sneeuw. Dus toen we zondagochtend opstonden waren we wel een beetje opgelucht en teleurgesteld tegelijkertijd. Maar koud was het wel, vooral als je je kop in de wind stak. De miniscule sneeuwvlokjes kolkten rondom het huis. Toch is dat moeilijk vast te leggen op een foto. Zelfs een filmpje dat ik maakte uit het raam ziet er vaal uit in vergelijking tot 'the real thing'.

Sneeuw8518 2Bijzonder was ook dat de sneeuw in de luwte van de westgevel alle ruiten bedekt. Alsof we in een cocon zitten, met een paar gaatjes om doorheen te loeren naar het winterlandschap.

Sneeuw8526

 

Sneeuw8531

Sneeuw8531 2b

 

Vannacht ging het weer sneeuwen, en het sneeuwt nog door! De wind is niet meer zo sterk, dus ook een goed moment om even de deur uit te gaan en een kleine inspectie over de kavel te maken. Je kunt mooi zien, dat de sneeuw over de vlakte komt aanstriemen, en neerdaalt achter alle obstakels. Met name tussen de struiken en bij de greppel aan de kant van de Paradijsvogelweg ontstaat zomaar een hele golf, als een bevroren branding aan het strand!

Vogels hebben het niet makkelijk om eten te vinden. Leuk om voor het eerst een Graspieper te zien. En de Grote Bonte Specht is op zijn manier bezig om eten te vinden: hij hakt mijn vogelvoertafel om!

Panoramasneeuw1

Onze kavelweg is door twee grote tractoren met schuivers begaanbaar gemaakt. Fantastisch, en ook bijzonder, want ik heb geen idee wie het zijn. Iemand een idee? Dat creƫert ook sneeuwwallen naast de weg.

Sneeuw8558

Sneeuw8524 2Voordat ik er met de auto uit kan, moet ik eerst nog een half uurtje scheppen. Maar als het niet hoeft, wachten we wel op tijden met iets meer rij-confort.

Sneeuw8532Hoewel we dus voor het grootste deel van de tijd binnen zitten, is het toch ook mooi om een paar kiekjes te maken en te delen. We willen toch alle seizoenen meemaken in Oosterwold?

Sneeuw8533

Sneeuw8540

Sneeuw8543

Sneeuw8544

Sneeuw8547

Sneeuw8551

Sneeuw8545

PanoramaSneeuw2b

PanoramaSneeuw3b

Noot achteraf: inmiddels is bekend wie de held is die sneeuwschuivers heeft geregeld......

primi sui motori con e-max.it