Langlaufen 8645

Wat een sneeuw. Het is jaren geleden dat we dit gezien hebben. Het is ook voor het eerst sinds de 6 jaar dat wij hier leven, dat heel Oosterwold onder een sneeuwlaag ligt. Prachtig om te wandelen, hoewel je soms strand in de sneeuwduinen. Nog beter is om de langlauf-ski's onder te binden.

Wij zijn absolute beginners; we hebben een paar wintervakanties de latten ondergebonden. Alleen langlaufen, skieën gaat ons beiden te snel. Dus liggen onze latten al ruim twintig jaar in de schuur. Ze zijn er één keer eerder uitgekomen, maar dat was nog in onze vorige woonplaats Hoofddorp.

Langlaufen 8646Nu doet zich weer een gelegenheid voor. En wat is er mooier dan dat je direct vanuit je eigen woning kunt beginnen met langlaufen. De sneeuw is nog zo vers dat je zelf je spoor kunt maken (loipe in het ski-duits).

Gisteren hebben we in de namiddag het laatste uurtje zon benut om een ronde om de bosstrook te skieën. Met de sneeuw en laagstaande zon geeft dat prachtig licht op een Panorama 3bprachtig landschap. Leuk ook om alle dierensporen in de sneeuw aan te treffen. We zijn niet alleen!

Langlaufen 8657

Langlaufen09 170453

Langlaufen 8673

Langlaufen 8659 2Vandaag zijn we midden op de dag gaan langlaufen. Wat een stralend wit licht ketst er terug van al die sneeuw. Tot diep in de bosstrook dringt de zon in de winter door en geeft ook prachtige schaduw en licht patronen. Ook een goede gelegenheid om van een afstand naar onze groeiende wijk te kijken, die langzaamaan aansluiting vindt bij andere wijken.

We skieën aan de andere kant van de bosstrook terug, en zien dan de John Lockeweg met de vele huizen in aanbouw. Dit zijn wel dagen dat je opnieuw beseft hoe ooi Oosterwold wordt, en welke potentie het heeft om nog mooier te worden.

Langlaufen 8724

Langlaufen10 125247

Panorama 1

Langlaufen 8707

Langlaufen 8746

Langlaufen 8726

Langlaufen 8705

 

 

 

 

 

Panorama 6

 

primi sui motori con e-max.it