MarienBossenstrategieEen half jaartje geleden heb ik meegewerkt aan een bundel verhalen over bomen. Deze bundel wordt samengesteld in opdracht van het ministerie van LNV. In een breder verband valt het onder de nieuwe Bossenstrategie die de beleidmakers aan het uitdenken zijn, en deze bundel dient ter inspiratie.

Het is een aardig interview geworden door Berny van der Donk. En de overige verhalen zijn ook minstens zoveel de moeite waard. Fotograaf Olivier Middelkoop kwam foto's maken, maar uiteindelijk hebben we zelf ook een aantal foto's aangedragen. 

De hele bundel met negen verhalen en inleidende teksten en veel foto's is HIER te downloaden via . Let wel: het is bijna 60 Mb! Ik heb ook een kleiner bestand gemaakt met alleen ons verhaal. Dat kan je HIER downloaden (4Mb).

Bossenstrategie2Ik heb verteld dat voedselbos heel goed past bij Oosterwold, omdat je daarmee zoveel functies kunt combineren, waaronder uiteraard wonen, stadslandbouw, waterberging, windkering, privacy. En ook hout om zelf te kappen en om CO2 te binden. En om de natuur een beetje mooier en diverser te maken.  

Leuk dat Oosterwold zo ook weer positief op de kaart staat als een inspirerend verhaal voor de toekomstige BossenStrategie

primi sui motori con e-max.it