PanoramaBoomplantaktie2bDit jaar hebben we een record aantal van 147 klanten en 43.000 stuks bomen en struiken in de bestelling. We hebben weken gepuzzeld hoe we de uitlevering kunnen organiseren. Samen met Lex van de Stichting Heg en Landschap zijn we uitgekomen op twee leverdagen, waarin we telkens de helft van de soorten leveren. Gisteren dus de eerste dag.

Boomplantaktie1639Gisterenochtend startte de dag vòòr zeven uur met een telefoontje van de transporteur, die 25.000 boompjes kwam brengen. opeen gepakt in vier reusachtige Ferro's, stalen pallets. Anders dan vorige jaren had de transporteur geen kooiaap, en daarom hebben we buurman, boer Henk gevraagd te assisteren met zijn heftruc. Het was nog helemaal donker, dus we hebben een bouwlamp opgezet, en met het licht van de heftruck konden we de Ferro's uitladen.

Boomplantaktie1642Dan begint de echte klus met het uitsorteren van de verschillende soorten. Mara was er al vroeg bij om ons te assisteren. Het werkte wonderwel, dat we minder soorten op één dag hebben, want we konden alle soorten op onze parkeerplaats kwijt. Zo hebben we een 'winkeltje' ingericht, waar mensen zelf hun eigen bestelling konden rapen.

Marie-José houdt de administratie bij in een grote map met alle bestellingen. Gelukkig komen de mensen verspreid over de hele dag. Er is maar één keer een aardige rij ontstaan, die we natuurlijk op de foto hebben gezet. Je krijgt toch het idee dat we even het dorpsplein van Oosterwold zijn! Er is ook voldoende te kletsen, dus niemand heeft zich verveeld.

Boomplantaktie1649Marien krijgt de rol om alle bestellingen te controleren, voordat ze worden ingeladen. Omdat het allemaal plantgoed zonder bladeren is, moet je aan het hout onderscheiden wat welke soort is. En sommige soorten zijn per tien verpakt en andere per 25. Jan heeft er z'n taak van gemaakt, om de rozen per 5 en 10 stuks om te pakken, zodat mensen direct het juiste bosje kunnen meekrijgen.

Boomplantaktie1646We hebben veel hulp van mensen die komen helpen, met sorteren van plantgoed, het verzamelen van bestellingen, en ook met de catering van koffie, koek, gebak, broodjes, en goed gelukte bonen-pompoensoep. Ook hebben we uit de buurt vijf extra kruiwagens geleend, die als winkelwagentjes dienst doen.

Boomplantaktie1653We hadden ons voorbereid op een natte dag met sneeuw, maar eigenlijk was het fantastisch weer. Niet te koud, en op een paar druppels na droog. Op de drukke momenten staat een groot deel van de straat vol met ladende mensen, kruiwagens en auto's met aanhangers. Fijn ook dat we meedenkende buren hebben, die een beetje overlast toelaten en kruiwagens leveren. Dank!

Boomplantaktie1650

Boomplantaktie1660

Het einde van de dag is iedere keer weer spannend, omdat we dan pas merken of de aantallen kloppen. En het klopt nooit helemaal. Het blijft mensenwerk. En je kunt ook nooit achterhalen of er bij de kweker of bij het tellen wat afwijkt. Maar aan het einde van de dag is er heel veel goed gegaan. Maar 1 procent van de bestellingen vraagt een correctie, en wellicht kunnen we dat met de levering van volgende week nog aanvullen.

Dus volgende week nog een keer voor de meeste bestellers. We kijken er naar uit. En nogmaals veel dank aan alle helpende handjes, vooral Froukje, Richard, Mara, Jan, Daan, Loes, Arjen. En omdat het zo'n vrolijke bedoening is volgt uiteraard een foto-verslag.Boomplantaktie1643 uitsn

Boomplantaktie1636

Boomplantaktie1647

Boomplantaktie1657 3

Boomplantaktie1656 2

Boomplantaktie1654

Boomplantaktie1661 2

Boomplantaktie1655

Boomplantaktie1664

PanoramaBoomplantaktie

primi sui motori con e-max.it