eerstesteen426Onze Jaap en Nick zijn namens Erik Brouwer klaar met het leggen van de banden in het eerste wegdeel van de Frederik van Eedenweg. Daarom leggen we gezamenlijk op 12 maart de eerste stenen van de Frederik van Eedenweg.

Toen duidelijk werd dat het aanleggen van de weg nu echt van start gaat (en de corona maatregelen fors versoepelen) is de behoefte om feestjes te vieren groot. Daarom hebben we bij de laatste ALV een commissie "ritueel" ingesteld. Hoe vier je wat je met elkaar bereikt hebt of gaat bereiken? Nou uitgebreid dus!

In de ochtend doen we een NL doet werkdag, waarbij we bloembakken in elkaar schroeven. Bloembakken die op de weg komen te staan. Binnenkort hierover ook een blog. 

eerstesteen435

En dan is het half vijf en stromen de bewoners van de Frederik van Eedenweg toe. Bijna iedereen is er. Het is ook wel zo leuk om elkaar weer eens uitgebreid te spreken.  De buurtbankjes die we 4 jaar geleden samen hebben gemaakt worden erbij gehaald.En kunnen wij ons zetten aan het leggen van de eerste stenen. Of nou ja, het leggen van stenen is toch zo specialistisch dat Jaap en Nick dat voor ons voorbereiden. Zo kunnen wij leggen wat we willen en wordt het toch een stevige weg. 

eerstesteen446

Grote trekker van de rituele commissie, Zilla,  neemt als eerste het woord. En dat doet ze met eerstesteen450verve. Er is geen weg naar geluk, maar geluk is de weg. Het geeft weer hoe blij we samen zijn in dit stadium te komen. En ook zoals Edith deze week appte: We krijgen de mooiste weg van Oosterwold. En hoe doe je dat dan het leggen van een eerste steen als je met 26 huishoudens en met nog meer mensen bent? Dan bedenk je een patroon om in de weg te leggen, zodat iedereen een zwarte of witte steen bij kan dragen aan de eerste steneneerstesteen451.Maar eerst pakken we allemaal een steen vast en wegen samen hoe zwaar dat is, voordat we met z'n allen aan het leggen van het patroon beginnen. 

eerstesteen455 1Judith licht toe dat we een patroon  FvE (Frederik van Eeden) en 2022 (het jaar van aantal) vereeuwigen in de weg. In het wegdeel dat Jaap en Nick hebben voorbereid leggen we met z'n allen de zwarte en witte stenen. 

En dan begint het grote krioelen, waar woorden niets aan een foto verslag toevoegen: 

eerstesteen460eerstesteen467

eerstesteen472 1eerstesteen483

 

 

 

 

 

 

 

 

eerstesteen484eerstesteen463eerstesteen485

En langzaam maar zeker vordert het leggen van de patronen. Gelukkig let Jan goed op want als we denken klaar te zijn blijken er toch twee stenen fout te zijn gelegd. Snel corrigeren we die twee stenen nog. We zijn allemaal zo trots dat we allemaal het beeld goed op de foto willen vastleggen.

 

EersteSteenPanorama5

eerstesteen504En wat is er dan te zien?

eerstesteen509Maar het ritueel is nog niet voorbij!EersteSteenPanorama6

 

eerstesteen495

eerstesteen493

Want naast een heleboel gezelligheid waar we van genieten, is voor de opening van de Frederik van Eedenweg idoor Ruud, Erwin en Beatrijs een heus lied geschreven op de melodie van Our House (Crosby Stills Nash en Young) Nadat Beatrijs en Ruud hebben voorgedaan hoe het lied gaat, zingen we het allemaal met een (beetje) volle borst mee. 

Ruud speelt de piano en Beatrijs heeft de gitaar weer uit de hoes gehaald. 

eerstesteen517eerstesteen518

 

 Ën daar zijn korte filmpjes van: 

EersteSteenPanorama7b

En dan rest ons alleen nog te proosten op het resultaat! Op naar de mooiste weg van Oosterwold!

Dank Zilla, Janny, Ron, Erwin, Ruud, Judith, Beatrijs. Fijn dat ik ook mee mocht doen.

primi sui motori con e-max.it